fredag 16 mars 2012

PT/sjukgymnast/lyckopiller



Lára har agerat PT/sjukgymnast/lyckopiller även idag! Började från marken med att "longera med tyglarna". I skritt går det riktigt bra nu! Men i trav har vi fortfarande en bra bit kvar... Red sedan på ridbanan och repeterade övningarna från gårdagens lektion. Började med den jättesvåra "lugn skritt i lång, låg form". Och jag tror faktiskt att Lára överträffade sig själv där! Detta trots att det nästan blåste storm - men hon var fantastiskt avslappnad ändå!

Gjorde vändningarna för ytterhjälperna i skritt i båda varven, för att få henne "mellan hand och skänkel". Sedan tränade vi också på att sidföra 2-3 steg från spåret och tillbaka - med bibehållen längd på halsen. Gick också riktigt bra!

När vi jobbat på samma sätt i tölten - med trevligt lååång hals som resultat - övergick jag till att rida tempoväxlingar i tölt. Började i höger varv och nu när jag kom ihåg att följa med framåt med kroppen i ökningen gick det ännu bättre än igår! Vid de första nedtagningarna vände jag runt med ytterhjälperna men efter det räckte det sedan med att jag flyttade vikten bakåt för att hon skulle göra en trevlig nedtagning - UTAN att jag fick något i handen! Duktiga Lára-gumman!!! 

I vänster varv var det svårare... Där hade vi problem med takten och jag kunde inte riktigt räkna ut varför... och då är det svårt att korrigera! Jag provade bl a att ställa lite utåt, ifall det var så att hon sköt ut högerbogen... men det hjälpte inte alls... När jag efteråt träffade Sylvia och nämnde detta sa hon att Lára antagligen sköt ut VÄNSTERbogen - något jag alltså bara hjälpte henne med genom att ställa utåt... :-O  Istället borde jag rida lite sluta åt vänster. Det ska jag definitivt testa i morgon!

Avslutade tölt-sessionen genom att precis som igår tölta lååångsamt på volt, böja i innersidan och "vända in" med ytterhjälperna för att hon succesivt skulle länga halsen mer och mer. Och samtidigt förståss driva massor för att det inte skulle bli trav istället. 

Sedan fick duktiga hästen sträcka ut i trav längs spåret - och hon imponerade genom att inte ens försöka med racertrav, utan travade riktigt lugnt och fint i lång, låg form på en gång! Och fortsatte sedan imponera genom att avsluta med lika avslappnad skritt som i början av ridpasset. Åh, vad jag gillar min häst!!! Nu ska jag försöka behålla alla positiva känslor jag har i kroppen efter ridningen - så länge det bara går! 



Inga kommentarer: