onsdag 7 mars 2012

A horse´s gotta do what a horse´s gotta do!



En bild från i lördags, när Atli red Lára

Idag var det istället Eva som hade den förmånen! Hon jobbar mycket i Gällivare nu igen. Men man kan säga att hon i princip körde ner till Luleå idag enkom för att rida, eftersom hon återvänder till Gällivare igen redan i morgon bitti. (Bilresan tar 3 timmar enkel väg - men vad gör man inte för att få rida Lára?!)

Medan vi var utomlands har de huggit upp en "slalombacke" i Mariebäck, på andra sidan vägen alldeles vid älgskyttebanan. Ja, kalhygget ser verkligen ut som en slalombacke i o m att det är så väldigt brant! (Vilket man inte alls kunde ana innan skogen försvann.) 

I Láras dagbok kunde jag läsa att hon och Eva klättrat där i backen flera gånger medan jag var utomlands. Men innan vi kom hem igen hade bilvägen plogats så att en HÖG plogvall effektivt hindrade tillträdet till backen. Eller - så trodde ju jag... men idag hade tydligen Eva och Lára resolut tagit sig an den där plogvallen. Jag blev oerhört imponerad förståss! Men Lára hade tydligen visat sig minst lika beslutsam som sin ryttare. "A horse´s gotta do what a horse´s gotta do!" sa Eva. Och det gäller uppenbarligen en "a rider" också! :-)

Matte har varit ganska risig i kroppen hittills i veckan. Antagligen en kombination av "hemma igen i vintervädret", ridkurs i helgen samt första bassängträningspasset på över fem veckor i måndags. Så när jag idag överlåtit min "ridrättighet" till Eva satsade jag istället på simhallens ångbastu efter jobbet. Som vanligt satt jag i bastun två omgångar - varje gång till dess det började snurra i huvudet. Och "kokningen" har i alla fall haft kortsiktig effekt, för nu känns kroppen betydligt mer medgörlig. Detta dessutom TROTS att det blåser storm ute - något som jag alltid brukar få rejält ont av!




Inga kommentarer: