söndag 19 februari 2012

Back from NZ!



Ursäkta att det varit "tyst" här i några veckor, men nu är jag tillbaka efter en riktig drömresa: till Nya Zeeland! Vi har varit bortresta i tre veckor, en vecka vardera på NZ:s nord- resp sydö och som avslutning en vecka hos vänner i Sydney. Hade MKT höga förväntningar på Nya Zeeland, men blev ändå inte besviken! (P g a alla villainbrott i Luleå senaste halvåret har jag inte velat skriva om resan här förrän vi kom hem igen.) På bilden ovan ser ni "Peters pool" vid Franz Joseph´s glacier på sydön.

Enda "felet" med Nya Zeeland är väl att det ligger så avsides... resan dit tog sammanlagt 48 timmar... men i nya Airbus 380 åker man riktigt bekvämt, så det var MYCKET lindrigare än vad vi räknat med. Tidsskillnaden är stor också, 12 timmar mellan Sverige och NZ. Nu är vi ännu på Sydneytid, vilket innebär att vår "klocka" är 02.50 när den är 16.50 här i Sverige. Blir intressant att se hur det ska funka med tidsomställningen...

Återkommer med utförligare rapport samt bilder! (Johans kamera har INTE haft semester...!!!)

När jag kom hem upptäckte jag till min glädje att Lára skrivit dagbok medan jag varit borta! Eva, som varit "Lárajour", hade varit bussig och lämnat dagboken i bilen så att jag skulle kunna ta del av hur min häst haft det dessa veckor. Eva har  "passat" min bil också när vi varit borta. Hon konstaterade att det är bättre förmåner som min medryttare än på hennes jobb - där har hon minsann inte tjänstebil! (Fast å andra sidan har hon ju lön från Luftfartsverket...) Tack vare dagboken kommer det rapporter från Lára här också inom kort. 

2 kommentarer:

Masoumeh från Happy kids sa...

Välkommet hem Anna efter den fantastiska resan som ni har haft.
I den snöstormen saknar du inte den härliga värmen i NZ och Australien?
Även om man säger Resa bra men hemma är bäst.
vi har saknad dina skrifter.

Anna sa...

Hej Masoumeh! KUL att du också hittat till min blogg! Det var verkligen härligt att få komma hem till snöstormen! ;-) Men nu har vi ju (förhoppningsvis) en underbar vårvinter framför oss!