söndag 8 januari 2012

Tufft galopparbete!



"Vill du rida får du komma hit och hämta mig, att komma när någon ropar är trams!" säger Lára. Och som vanligt är det bara att göra som the Queen of Mariebäck befaller....! Min plan för dagens ridtur var att satsa på samma styrketräning i kubik som i onsdags, d v s ridning i riktigt djup snö bakom vägbommen.






Men som uppvärmning inför kraftprovet red jag först ner till bilvägen där vi värmde upp med skritt och trav. Intressant nog är det oftast helt odramatiskt för Lára att passera över bäcken, medan Feykir alltid gjorde det med fara för eget liv... uppenbarligen har Mariebäckus odjurus främst smak för svarta vallacker, inte dito ston!






Efter uppvärmningen var det så dags att ge oss i kast med djupsnöridningen. Och "djup-" var verkligen ingen överdrift i detta fall! Vi red ju visserligen i samma spår som i onsdags, men allt snöande och blåsande sedan dess hade nästan utplånat spåren efter oss helt och hållet.... fast om ni tittar RIKTIGT noga ovanför det högra av Láras öron så kan ni nog ana spåret i alla fall.... Detta innebar alltså att Lára hade snö upp till magen och att mina fötter ganska ofta också drogs i snön!

På vägen bortåt skrittade vi bara och vi stannade då och då för att hon skulle få hämta andan lite. Fast det var ju inte lätt att övertyga damen om att stå stilla mer än 30 sekunder.... TRÅÅÅÅÅÅKIGT tyckte hon! Fast några gånger hade vi hjälp av att ljudet från en avlägsen skoter distraherade henne lite.

När vi vände hemåt fick jag sedan uppleva samma fantastiskt häftiga galoppsprång som i onsdags! Hon tog verkligen i och lyfte sig ur snön! Det blev många korta galoppintervaller, med stillastående där emellan för att hon skulle få hämta sig lite. Mina försök att även rida höger galopp ibland var dock inte helt lyckade... första gången hon till min glädje tog högergaloppen blev det inte så många galoppsprång innan hon helt enkelt gjorde ett galoppombyte! :-O  Hon tyckte väl helt enkelt att det var FÖR jobbigt...

Men på slutet tog hon höger galopp en gång till och då såg jag till att förstärka med drivning så att hon höll galoppen till dess vi åter kom till plogad mark. Utgick ifrån att hon hade rejäl mjölksyra i musklerna vid det laget, som behövde jobbas ur ordentligt, så istället för att direkt rida hem till stallet styrde jag åter ner mot bilvägen. Skrittade en lite längre sträcka innan vi vände hemåt igen. Och då presterade vi riktigt, riktigt trevlig "off knapp-trav"!

I morgon får Lára helt ledigt, så hennes muskler får chans till ordentlig återhämtning. Matte ska nämligen ääääntligen få träna i bassängen på City Rehab igen! Så det blir ridning först på tisdag igen för oss, om allt går enligt plan. 

Inga kommentarer: