fredag 27 januari 2012

Ridbanepremiär



"Fröken gångjärn överallt" skulle kunna tänka sig det där äpplet matte har i handen...


Jo, det var faktiskt premiär på ridbanan för året idag - den har inte varit plogad när Sylvia varit i Thailand. Det kändes verkligen att det var länge sedan sist! Men samtidigt VÄLDIGT trevligt att ha ett staket att ta stöd av när "fröken gångjärn överallt" demonstrerade sina talanger! Började med öppnor, slutor och "Atlivändningar"/skrittpiruetter. Och när jag verkligen hade inner bak med i vändningarna kändes de faktiskt riktigt bra! Vi "dressyrar" ju massor när vi rider ut - men jag insåg idag att just Atli-vändningarna har jag helt glömt bort... hög tid för skärpning, alltså!

Tyvärr var det återigen "styltsnö" - så Lára halkade titt som tätt... oj, vad jag ser fram emot att få henne omskodd, med snösulor den här gången!!! Red en hel del samlad skritt - fortfarande lika svårt... Och sedan gjorde vi övergång till tölt i microtempo. Vilket kändes riktigt, riktigt bra!!!

Men när vi kom till hörn nr 2 tog microtölten en ände med förskräckelse: då halkade Lára så rejält att hon gick ner på knä och hamnade med pannan mot backen - kullerbyttan var verkligen SÅ nära... Jag hängde förståss framme på halsen på henne, men på något sätt lyckades hon ändå kravla sig upp tillslut. Det märktes att även hon blivit uppstressad av vurpan, för väl på benen igen hann hon tölta snabbt tvärs över hela ridbanan innan jag lyckades få henne att göra halt. (Och att hon skulle springa var ju det sista jag ville just då...!)

När vi sedan stått stilla en stund och lugnat ner oss kom jag fram till att vi skulle hålla oss till skritt i fortsättningen. Så det blev mer samlad skritt - det kan det ju aldrig bli för mycket av* - innan det fick räcka för dagen.

*enligt matte alltså. Lára tvår sina hovar och hälsar att hon INTE på något sätt ligger bakom detta uttalande!!!

Inga kommentarer: