onsdag 4 januari 2012

Eeeeeemiiiiil, förgrömmade oväder!!!

...ropar de nog söderut idag...! Så här långt norrut verkar han inte ska komma, nu har vi ju t o m uppehåll i snöandet. Men det BLÅSER! "Liten kuling, 11 m/s" påstår yr.no. När jag kom till stallet efter jobbet var det bara någon minusgrad, men köldfaktorn var säkert -20 p g a den starka vinden. Detta medförde att Lára fick sig ett REJÄLT styrketräningspass idag.

Jag ville nämligen undvika vinden så mycket det gick och bestämde mig därför för att rida skogsvägen bakom vägbommen. Den är inte plogad, så det var rejält med snö för henne att pulsa i. Det fanns två hjulspår, så någon måste ha kört där med en traktor eller skogsmaskin tidigare i vinter. Men sedan dess har det hunnit snöa rejält flera omgångar, så nu kunde man bara precis ana hjulspåren... När vi red i dem gick snön ändå nästan upp till magen på Lára (trots att hon är är en ganska långbent dam.) Och när hon ibland provade att gå på sidan om spåren istället var snön så djup att mina fötter släpade i den! :-O

Vi arbetade oss bort genom djupsnön till dess vi började närma oss kalhygget - då blev vinden allt för isande och jag tyckte det var dags att vända tillbaka hemåt igen. Lára föreslog genast galopp - och vilka galoppsprång det blev när hon verkligen fick ta i för att lyfta sig upp ur snön!!! Men det var ju förståss jättejobbigt, så vi red bara korta galoppintervaller varvat med skritt.

När vi kom tillbaka till stallet hade vi bara varit ute i drygt 20 minuter. Men det hade definitivt varit 20 högintensiva minuter för Lára, som också var ganska svettig. Matte hade däremot bara "åkt häst" så jag var inte tillräckligt varm i musklerna för att våga stretcha... Det blir lite kluvet det där... Min kropp är ju verkligen inte i toppform när det blåser så här kraftigt, så utifrån det var ju "åka häst" helt perfekt. Men samtidigt är ju behovet av stretching desto större, så utifrån det hade det ju varit bra om jag ridit mig riktigt varm... Men det får bli ett varmt bad hemma i kväll istället och stretchingen efter det.

(På måndag öppnar ÄÄÄÄNTLIGEN City Rehabs bassäng igen, min kropp lääääängtar!!!)

Inga kommentarer: