söndag 18 december 2011

Snö och snyggt sällskap!

Tänk, det regnar inte idag - det snöar!!! Och den knappa dm som hade kommit var inte heller "styltsnö" trots att termometern fortfarande ligger runt nollan. SMHI har dessutom lovat succesivt kallare under kommande vecka så det finns hopp om en vit jul trots allt! Den vita dagen till ära fick Lára och jag trevligt sällskap också: av Madde & Penni samt Sussie på Sleipnir. Tre vackra, svarta islandshästar med ryttare i matchande reflexvästar - snacka om läcker trio!

Väldigt nyttigt för Lára att träna på att ta det lugnt trots sällskap! Madde och Penni utmanade oss dessutom med sitt superkorta arbetstempo - där låg vi i lä! Vi red bort till korsningen vid sjön där lille Sleipnir fick vända hemåt igen medan Madde och jag fortsatte en bit in mot stan. Det blev mycket tölt idag - en hel del tempoväxlingar.

På hemvägen travade Madde och Penni riktigt snabbt medan vi töltade. Lára var bara hur laddad som helst och jag hade fullt sjå att hålla henne i tölt för helst ville hon kasta sig iväg i galopp och visa den där lille snorvalpen vem som är snabbast. Är ju van att ha bra broms på henne, men nu kändes det inte riktigt lika stabilt på den fronten... "Hon ser i alla fall väldigt fin ut!" sa Madde - och sådant är ju alltid roligt att höra!

Lára låg faktiskt på ordentligt i handen, men jag kom också på mig själv att jag "hängde tillbaka". Och en stum hand ger ju ingen mjuk häst! När jag skärpte till mig och gav eftergifter mellan förhållningarna blev det hela så mycket trevligare! I den avslutande traven blev det ganska högt tempo, men jag hade inte förväntat mig något annat heller i o m att vi hade sällskap. Och längden på halsen var bra i alla fall!

Tillbaka i stallet konstaterade vi alla tre att DET ÄR SÅ ROOOOLIGT ATT RIDA!!!

Inga kommentarer: