söndag 4 december 2011

Det här med mugg...

...har Lára fått om bakfoten - den högra! ;-)  Jo, det är faktiskt bara där jag hittat skorpor sista tiden. Idag kletade jag än en gång på rejält med salicylsyrevaselin innan vi for ut och red - för att vaselinet skulle få tid på sig att lösa upp skorporna.

Känner mig verkligen helt dränerad på energi... men som tur var har ju Lára energi för ett helt regemente! Och det känns verkligen lyxigt att kunna ÅKA tölt, när man inte orkar engagera sig, och ändå höra trevlig fyrtakt! Det blev bara en sväng upp bakom bommen, med en liten utflykt ut i terrängen också. Lára frustade belåtet hur många gånger som helst - hon tycker definitivt att det varit för många vilodagar på sistone!

Tillbaka i stallet spolade jag höger bak och kunde nöjt konstatera att skorporna lossnade en efter en. Schamponerade med klorhexidinschampo och lät det verka medan hon åt sitt kraftfoder. Man får vara lite extra uppmärksam när man fixar med hennes högra bakben - hon sparkar gärna med det... Men nu var ju matte rejält ur form och orkade inte med några sådana dumheter så det blev en REJÄL utskällning när hon måttade första sparken. Och sedan stod hon minsann som ett ljus...!!!  Ibland skadar det nog inte om jag är ur form - i vanliga fall har jag alldeles för lång stubin och accepterar lite för mycket...

När "bakfoten" sedan var ordentligt torkad med frottéhandduk smorde jag på rejält med fet Idominsalva där skorporna suttit. För att förhoppningsvis hålla fukt och lera från hagen borta. Håller tummarna att det här var sista omgången mugg denna blöta höst - nu när det sedan en tid tillbaka ÄNTLIGEN frusit till i marken!

Serverade hästarna lunchhö innan jag åkte hemåt igen. Brukar alltid få ny energi av min lycko-Lára men idag funkade inte ens det... Och jag skulle verkligen behöva all energi som kan uppbringas, för att orka stångas vidare med Försäkringskassan...

Den korta ridturen gjorde mig inte heller tillräckligt varm i kroppen för att jag skulle våga stretcha. Det får bli ett riktigt varmt bad följt av stretching nu när jag kommit hem. För jag behöver definitivt något smärtlindrande!

Tog föresten ett gäng bilder på Lára i stallet idag (måste alltid ta ganska många för att i alla fall någon ska vara hyfsat skarp. Eftersom hon aldrig vill hålla huvudet stilla... Men tror faktiskt jag lyckades med några.) Väl hemma anslöt jag kameran med USB-kabeln som vanligt, valde "masslagring" och svarade sedan "ja" på frågan om bilderna sedan skulle raderas från telefonen. Men när jag sedan fick signal att allt var klart är allt som finns i datorn 19 kolsvarta bilder... och telefonen tom... Vadå, skulle det här inte vara min dag? Hur menar ni nu??!!


Inga kommentarer: