fredag 4 november 2011

Vad är väl en ridtur i dimma och duggregn?

Den kan ju vara alldeles dötrist, och urtråkig och... alldeles...alldeles underbar!!! För tänk så roligt man kan ha med en liten Lára, alldeles oavsett väder!!!

Lára inledde med lugn, avslappnad skritt så jag passade på att skritta ganska länge i början. Först med längre tygel, men även när jag sedan kortat upp tyglarna behöll hon lugn och avslappning! Detta följdes av en mycket trevlig trav i grundform - den hade absolut uppskattats av Atli!

Svängde upp vid gamla soptippen och red några galoppintervaller i backen, då vi samtidigt tränade på att fatta höger galopp. (En gång fick jag göra ny fattning - sedan var hon klockren.) Tillbaka nere på bilvägen  igen red vi först slutor i skritt innan det var dags för tölt. M h a slutor även i tölten hittade hon snart en stabil form med trevlig längd på halsen - sluta är verkligen en superövning!!!

När vi sedan vände hemåt igen var det dags för mer samling i tölten. Red först i ett riktigt, riktigt långsamt tempo samt förstärkte med ett par "pet" med pisken. Resultatet blev arbetstempo tölt med massor av energi! Övergick sedan till att rida tempoväxlingar - och då blev hon verkligen "i gasen" och ville bara springa jättefort. Hon blev också succesivt mer och mer spänd - väntade ju bara på att få gasa på.... så jag avslutade med långsamt tempo till dess hon kändes avslappnad i tölten igen.

När det var dags för en avslutande trav gjorde hon en "Solvalla-satsning" i de allra första stegen. Men när jag direkt bromsade upp var det som att trycka på "avslappnad trav i grundform-knapp" för hon övergick direkt till att trava sedan lugnt och fint, med utsträckt överlinje och jag hade inget i handen. Inte ett enda försök gjorde hon att dra iväg i tempo igen. Duktiga gumman!!!

När vi kom tillbaka till stallet väntade KG på oss för att lunchfodra hästarna. Så direkt när Lára mumsat i sig sitt kraftfoder fick hon gå ut till de andra och mumsa vidare - fast nu på hö. Och matte bara läääängtar till i morgon när hon får rida lycko-hästen igen!!!

Inga kommentarer: