måndag 21 november 2011



Duktiga Lára travar och duktiga matte ger STOOOR eftergift på innertygeln, under lektion 2 i lördags. Normalt travar vi mycket på volt för Atli, men nu blev det alltså nästan bara längs spåret i o m det mkt hårda underlaget.

Idag har Lára välförtjänt vilodag efter kursen. Matte har istället varit på City Rehab och tränat i varmvattenbassängen samt stretchat - och efter en hel kurshelg var stretchingen INTE i onödan, om man säger så... En kurshelg känns förståss i kroppen - men ibland måste man ju prioritera vad som gör gott i själen!!!

Men nu blir det istället några lugna dagar. Det ska visst vara fortsatt kallt i morgon, så jag tänker ge Lára vilodag då också. Brukar sällan ge henne flera vilodagar i rad - fröken trivs ju bäst om hon får röra sig ofta och ordentligt. Men efter en kurshelg på så här hårt underlag är jag gärna extra försiktig. Det är ju lika dunderhårt på vägarna också...

Hade ändå tänkt åka en sväng till stallet i morgon, för att tvätta hennes ben. Men nu när jag skriver detta inser jag ju att det kanske är bäst att låta bli. En fördel med kylan är ju att det inte är lerigt och blött i hagen - då är det väl dumt att ändå blöta ner hennes ben i onödan? Huvud-rekommendationen vid mugg är ju att man ska hålla benen så torra som möjligt!

På onsdag är det meningen att Eva ska rida. Ska meddela henne att de får hålla sig till skritt på vägen och ge sig ut i terrängen för att springa, ifall de hittar ställen där det inte är lika stenhårt. Allt för att vara rädda om Láras ben.

Sylvia sa igår att hon inte tyckte att någon skulle rida på ridbanan nu under veckan, för att spara på hästarnas ben. Antagligen blir lektionerna inställda på torsdag alltså, om det inte hunnit bli mildare (eller kommit snö) till dess. 

Inga kommentarer: