fredag 7 oktober 2011

u a

Inför senaste natten och denna dag hade SMHI utfärdat två vädervarningar för Norrbotten, både om kraftigt regn och mycket hårda vindar. De pratade t o m om 5-6 meter höga vågor ute i Bottenviken! :-O  (Om jag minns rätt var det 10 meter höga vågor när Estonia förliste...) Statistiskt sett borde det dessutom vara busväder idag - eftersom jag skulle besikta bilen och hästtransporten. När jag besiktar släpet brukar det nämligen vara busväder... förra året t ex kom en sådan våldsam regnskur när jag körde mot Bilprovningen att jag fick sakta ner till 30 km/h för att vindrutetorkarna skulle hinna ta undan, trots att de gick på högsta fart... När jag då körde in på Bilprovningen sa de: "Vet du om att inga lampor lyser på transporten?!" Det gjorde jag förståss inte... allt hade ju lyst när jag åkte hemifrån... M a o ett elfel som "avslöjades" av det extremt blöta vädret... Att detta var problemet visades ännu tydligare i o m att alla lamporna fungerade hur bra som helst två dagar senare när allt torkat upp. Så det blev förståss att dra om all el inför ombesiktningen.

När jag körde till Bilprovningen idag började det också droppa regn - jag var inte det minsta förvånad - men det blev aldrig mer än just droppar. Och när jag en halvtimma senare fick beskedet att både bil och släp gått i genom helt utan anmärkningar var jag förståss nöjd. Skönt att veta att "The Queen of Mariebäck" åker tryggt även i fortsättningen.

Körde till Mariebäck och lämnade släpet, samt stack till Lára ett äpple och påminde om att matte kommer att vara bortrest i helgen. Sedan snabbt hem för att hinna besöka en bekant på Sunderby sjukhus innan jag skulle ta tåget mot Umeå. Min bekant fick en stroke här om dagen och råkade då bli patient hos Johan. (Han är specialist i internmedicin resp geriatrik, med stroke som specialområde.) Som tur var klarade hon sig i alla fall efter omständigheterna mycket bra (och då menar jag inte trots Johan utan trots stroken!!!) - och det var skönt att få se det med egna ögon! Det finns en järnvägsstation utanför sjukhuset, så efter besöket där var det bara att korsa gatan och hoppa på tåget. I Umeå ska vi fira lillebrors 40-årsdag!

Det är ändå inte synd om Lára - hon kommer inte att tvingas till ledig helg bara för att jag är bortrest. Eva kommer nämligen att rida henne. Hoppas att de får fint ridväder - det har Eva verkligen förtjänat!

Inga kommentarer: