lördag 22 oktober 2011

Ja, se det snöar!


Trav på Atlikursen. Och trav var även huvudtemat för dagens ridtur. 


Kände dock inte riktigt för att ropa "HURRA!" när jag på förmiddagen fick se snön börja singla genom luften... Hemma i Gammelstad smälte den så snart den nådde marken, men när jag kom till Mariebäck kunde jag konstatera att det var kallare, så det var faktiskt lite vitt på marken.

Red ut med Sylvia på Mysla och Fia på Ljúfa. Men denna dag skulle verkligen vädret "sålla agnarna från vetet". Det gällde nämligen att hela tiden hålla sig längst ut på den skrovliga vägkanten för att hästarna inte skulle halka. Inte så lätt på två fortfarande obalanserade unghästar... så ganska snart vände Fia och Sylvia tillbaka för att rida på ridbanan istället. Men Lára och jag fortsatte - och jag hade STOR nytta av att vi tränat så mycket på ytterhjälperna!

I o m att vi töltat så mycket sista tiden satsade jag på mest trav idag, en del skritt i skogen, samt faktiskt även flera galopper där underlaget var sandigt och därmed inte halt. Riktigt härligt hade vi det i snöslasket! Vid gamla soptippen passade jag på att galoppera flera vändor uppför den flackare backen. När vi stod högst upp kom en bil körandes längs skogsvägen nedanför. Den stannade och en man klev ut - beväpnad med en älgstudsare! :-O  "Vi är ingen älg!!!" ropade jag för säkerhets skull. Han skrattade, men förklarade att det fanns en skadeskjuten älg i området så de letade för fullt. När jag kom ner på bilvägen igen satt ytterligare en beväpnad man där - så det kändes tryggast att vända hemåt igen!

På väg hem från stallet stannade jag på simhallen i Gammelstad och bastade ångbastu, samt stretchade den här motsträviga kroppen. Det gjorde verkligen gott!!!

Inga kommentarer: