söndag 23 oktober 2011

En töltande buffel!




En bild från ridturen med Johan och Gabriel för några veckor sedan!


Idag red vi dock utan sällskap - eller "bromsklossar" som Lára säkert kallar dem.... Fast istället blev vi ganska hämmade av det hala underlaget... När vi precis kom ner på bilvägen och korsade den blev det rejäl "Bambi på hal is" så efter det såg jag till att vi höll oss antingen längst ut på den skrovliga vägkanten eller nere i diket. 

När vi korsade vägen igen för att kunna rida in på sandvägen gick det dock bättre - där var hela vägen ganska grusig och inte alls lika hal. Galopperade flera gånger fram och tillbaka på sandvägarna, blandat med lite "terrängtölt" innan vi vände hemåt igen. 

På hemvägen ägnade vi oss åt något så oerhört svårt som låghastighetstävling i trav... Höghastighetstävlingen skulle Lára vinna vilken dag som helst, men "långsammast vinner" är desto värre... Och att t o m försöka sig på det på hemvägen var förståss en extra utmaning - men ack så nyttigt!

Tillbaka i stallet kunde jag än en gång konstatera att den här hästen Sylvia sålt åt mig verkligen kan vara en riktig buffel! Titt som tätt dänger hon till en med huvudet ifall man inte passar sig... och idag lyckades hon dänga till betforhinken, som jag just lyfte över boxkanten, så att jag fick en en rejäl dusch med vatten och betfor över mig... Vilken raring va?! ;-) Men oj, vad hon kommer långt med att hon är så ROLIG att rida!!!

Nu skulle bara roliga ridhästen behöva få traktbroddar i skorna... "Idaaag ha e´ int vorte.... men klaaan i marron!" som man skulle kunna uttrycka saken på Skelleftebonska. "I marron" hoppas jag nämligen att Eva kan göra en insats på det området. 

Inga kommentarer: