tisdag 18 oktober 2011

Atli rider Lára



Som jag skrev om i söndags så red Atli Lára i slutet av den sista lektionen, för att ta samlingen till en ny nivå.





Först blev Lára förståss ARG!!! (Jag brukar tänka att hon skulle ha en sådan där Grynet t-shirt: "Ta ingen skit!") Men när hon protesterat en stund genom att småstegra, piaffera fram och slängt rumpan kors och tvärs en stund så sa hon "OK!" och gjorde vad han bad henne om.




Tyvärr har jag ingen bild på den tölt de då visade upp... men en ganska talande bild på matte när hon njuter av att se på!





Sedan fick jag prova lite själv också - för att känna hur det ska kännas. Och jag kunde direkt konstatera att han VERKLIGEN "tryckt in hennes on-knapp"! Det var hur mycket energi som helst att hantera, så det blev en del racer-tölt innan jag började få kontroll på läget igen... Men då fick jag uppleva en riktigt härlig känsla med all energi som fick henne att komma upp med bogarna!





...och den "intryckta on-knappen" märktes ÄNNU mer när det var dags att varva ner i trav på volt! Varför sakta - när det går att trava jättefort?! undrade Lára. När jag tillslut tyckte vi kommit ner till ett lugnt och bra tempo sa ändå Atli att jag skulle minska volten för att ta ner tempot ytterligare...

Nu har Lára fått ha två vilodagar, för att matte ska hinna hämta sig efter kursen. Men jag LÄÄÄÄNGTAR till i morgon då jag ska rida henne igen! Blir spännande att jobba med övningarna från kursen på egen hand!

Inga kommentarer: