onsdag 21 september 2011

Överraskningsridning!



Idag hade jag tänkt tvinga på Lára en vilodag. Skulle inte ha åkt till stallet alls ifall det inte var för att hovslagaren skulle komma och fixa nya skor. Trots att det bara är sju veckor sedan sist så har hon redan hunnit nöta bort tåkapporna på båda framskorna och när de väl är borta brukar det gå snabbt att hoven blir väldigt nött i tårna... Alltså var det bara att beställa omskoning och hoppas att hovarna vuxit tillräckligt för att det ska finnas något att spika i. Man vill ju inte försvaga hovarna genom att slå i nya sömmar för nära de gamla sömhålen... Och dessutom hoppas att Lára inte skulle försöka riva stallet den här gången! Men hovslagaren hade stämt av att Sylvia skulle kunna vara med, så det kändes ju betryggande!

Fast när jag åkt till stallet och hämtat in Lára ur hagen visade det sig att jag missförstått hovslagaren om VILKEN onsdag han skulle kunna sko - det var inte alls idag utan nästa vecka...! Snopet! "Då får du rida istället!" sa Sylvia, som precis kom ut till stallet för att rida Démantur. Jag bestämde mig snabbt för att vi skulle följa med dem ut en sväng - och Lára blev därmed befriad från vilodagen!

Det har kommit många störtskurar under dagen, så Sylvia hade "preparerat" sig med både regnbyxor och Woodfieldrock. Själv var jag ju inte beredd på ridning och hade inga regnkläder redo, men som tur var fick jag låna en galonjacka av Sylvia. Och det var antagligen därför som vi klarade oss från regnskurar!

Red en härlig runda med mycket tölt, men även en hel del muskelbyggarskritt ute i terrängen samt några härliga galopper. Och det verkade som om hästarna var lika nöjda med det som vi!

Igår var det med stor tvekan som jag satte på Lára exemtäcket igen efter ridturen, för det var fuktigt och dessutom allt annat än rent... Men den natt vi haft med minusgrader verkar inte ha tagit död på alla knotten, så tillslut blev det täcke på i alla fall. Idag var täcket rejält blött och jag kände att jag kunde bara inte lägga på det efter ridturen... Så det blev att "marinera" henne med insektsmedel och hålla tummarna att det går bra!

Täcket tog jag hem för att tvätta - och det luktade INTE gott i bilen kan jag säga... Men nu snurrar det i tvättmaskinen så förhoppningsvis är det BETYDLIGT trevligare att hantera i morgon!

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att överraskningsridning verkligen inte är dumt - och det tyckte inte Lára heller! Men till Madde på Lillhästen och ni andra som väntar på rapport om hur det gick med hovslagaren får jag säga: "To be continued next week..."

Inga kommentarer: