onsdag 28 september 2011

Nya skor!



Idag var det dags för Lára att få nya skor. Och skillnaden från sist var verkligen som natt och dag! Då höll hon nästan på att riva stallet och försökte t o m hoppa över boxväggen när till tillslut lät henne stå i en box. Nu stod hon som ett ljus hela tiden! Hon avstod t o m från att bita hovslagaren i baken när han skodde hennes framben - något hon tidigare gjort VARJE gång han skott henne under alla år! Duktiga tjejen fick en godis efter varje hov - och ett äpple när fjärde hoven var klar.

Sylvia var med i början av skoningen - ifall Lára skulle börja som sist. Men ganska snart kunde vi konstatera att hon inte behövdes. På hennes inrådan fick Lára skor med broddhål i trakterna, så att jag kan skruva i broddar när halkan kommer. För det lär ju bli innan det är dags att sko henne nästa gång.

För mig blev det ingen ridning idag, för Eva hade redan ridit Lára tidigare under dagen. Men i morgon är det min tur igen! Tyvärr blir det ingen lektion i morgon, den är inställd... Synd, det är ju tre veckor sedan jag red lektion sist... Men då har jag ju å andra sidan något att skylla på ifall det inte går så bra nästa vecka!

Inga kommentarer: