lördag 3 september 2011

Min häst är BÄST!!!







Oj, oj, oj så duktig Lára har varit idag! Det blev en favorit i repris: precis som på Vindurs tävling vann vi BÅDA våra uttagningar! Min lycko-häst är fantastisk!!! Och tänk att detta var möjligt trots att jag mår så risigt i kroppen...!!!




I T5 fick vi inte till våra bästa ökningar, däremot var jag MKT nöjd med nedtagningarna då hon kändes mjuk och fin genom dem. Och poängen räckte alltså till en första plats!








I V5 var hon sedan HELT otrolig! Allt bara funkade - t o m skritten!!! Nu fick jag inte med mig domarkommentarerna för den uttagningen, så jag vet inte ännu vad vi fick för resp gångart. Men totalpoängen blev i alla fall 5.30. På andra plats kom Sylvia och Sleipnir på 5,27 så det var jämnt!






A-finalen i morgon kommer nästan att bli en intern Mariebäck-uppgörelse, det är bara ett av ekipagen som inte står i vårt stall! Förutom jag och Sylvia rider även Kristin och Sussie denna final! Det blir spännande att se hur det går! Faktiskt blir det min och Láras första fyrgångsfinal, eftersom jag strök mig från den i Skellefteå. Så jag vet inte hur hon kan tänkas reagera på att vi är så många på banan samtidigt.




Hade föresten satsat på långa uppvärmningar inför båda klasserna den här gången. Med mycket galopp först och få henne att länga halsen på volt som avslutning. När vi inför V5-uttagningen galopperade längs nästan hela ena långsidan på travbanan frustade hon nästan hela tiden - hon blir verkligen SÅ nöjd när hon får springa!






Efter uttagning nr 2 och en fotosession med Johan satsade jag på det som alltid ska vara ledorden vid våra tävlingar: "hästens väl": jag gick med henne så att hon fick beta gräs i drygt 40 minuter. MKT uppskattat! Men först hade jag gått förbi Häst & Fritids STORA mobila ridsportbutik (en hel lastbilssläp!) och köpt en stor påse hästgodis med lakritssmak. Lára blev alldeles till sig av doften redan när jag försökte öppna påsen, och mumsade snabbt i sig några nävar. Sedan påpekade Johan att lakrits bl a är laxerande, så vi sparade resten av godiset till senare.


När hon dessutom fått havre och morötter åkte jag hemåt för att ladda inför morgondagens finaler. Nu hoppas jag att det blir en bättre natt i natt, de senaste nätterna har jag sovit så väldigt dåligt p g a värken... Så en (i alla fall nästan) hel natts sömn står definitivt högst på önskelistan!

Inga kommentarer: