söndag 11 september 2011

Jag har åkt limousin!!!

Hemma igen efter en omtumlande och alldeles underbar vistelse i Kungliga huvudstaden! Åkte ner lördag morgon och efter en dag med strosande i butiker och lunch på uteservering laddade jag upp för kvällen med två timmars vila på hotellrummet.

Sedan vidtog en minst sagt upplevelserik kväll! Först middag och show på Hamburger Börs med Niklas Strömstedt, Andreas Johnsson, Pernilla Andersson, Petra Mede samt alltid lika otroliga Sarah Dawn Finer som gästartist. En riktigt, riktigt bra show! Inte minst Andreas Johnsson visade sig vara en överraskande bra liveartist!

Efter showen hängde Strömstedt, Johnsson och Dawn Finer kvar i baren tillsammans med Christer Björkman. Och det gjorde vi också, fram till kl 24 när tre vita limousiner hämtade upp oss för en otroligt häftig rundtur runt Stockholm. (Strömstedt och gängen blev säkert besvikna, för de fick inte följa med...)

Som avslutning på denna smått surrealistiska upplevelse gled limousinerna upp framför Café Opera där vi fick gå förbi hela kön... ! Detta visade sig snart vara ett alldeles utmärkt ställe om man vill betala dyrt för att skaffa sig tinnitus... Ljudvolymen var helt osannolik - inte ens om man skrek allt vad man orkade i någons öra kunde denne höra vad man sa. Och alla låtar de spelade var dessutom helt söndermixade så att de lät som en och samma oändliga technolåt... Klientelet var dessutom betydligt yngre (och förvånande många betydligt sunkigare klädda) än vad vi hade väntat oss. Ganska snart lämnade vi därför stället och via Max restaurang vid Kungsträdgården (vi är ju lokalpatrioter) blev det promenad "hem" till hotellet.

Tyvärr blev det bara ca 3 timmars sömn för mig, då värken slog till rejält tidigt på morgonen och inte ens en lång och HET dusch vid 07-tiden fick den att släppa. Skulle egentligen flyga hem först kl 18, men tack vare en hjälpsam kvinna på resebyrån lyckades jag få boka om min icke ombokningsbara flygbiljett till 13.30! (Ja, vi har i o f s inte sett ännu om de verkligen drar av pengarna för den första flygbiljetten när de fakturerar biljett nr 2 - men jag fick det löftet i alla fall.) Så istället för besök på Lars Wallin-utställningen på Waldemarsudde samt ytterligare shopping idag blev det avfärd till Arlanda där jag vandrade runt till dess värken i ryggen lindrats så att jag klarade att sitta ner på planet hem. Och flyga hem gick bra - trots att det var 11:e september och allt.

Nu säger jag: BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!!!

Inga kommentarer: