söndag 18 september 2011

EM-GULD!!!

Rolf-Göran Bengtsson och Ninja la Silla vann Sveriges första EM-guld någonsin i kväll!!! Trots att Ninja är 16 år - äldst av alla hästar på EM - så hoppade han lika vig som en katt! Historiskt var också att näst bäste svensk var femma! Henrik von Eckerman gjorde en strålande insats på lånehästen Coup de Coeur som han bara ridit två gånger innan EM:et startade. Ändå gick hästen t o m bättre än med sin ordinarie ryttare Ludger Beerbaum. Henrik var faktiskt den i hela startfältet som var allra bäst den sista dagen, med två felfria ritter och bästa tid!

SvD utnämnde RGB till Sveriges största medaljhopp i OS 2012. Hoppas nu bara att någon rik hästägare får upp ögonen för talangen von Eckerman och förser honom med riktigt bra hästar - då lär även han vara självskriven i det svenska OS-laget.

Sveriges placering i lagtävlingen på EM gav oss ju en OS plats i London. Och lilla Sverige är faktiskt därmed ett av bara tre länder som har kvalat in lag i alla tre OS-grenarna i ridsport: hoppning, dressyr och fälttävlan. (De andra två länderna är Tyskland - förståss, samt Storbritannien.) Synd bara att inte islandshästarna får vara med på OS - ännu! Vi vet ju att vi hävdar oss bra internationellt, inte minst i passgrenarna!

Inga kommentarer: