onsdag 7 september 2011

Dagens outfit




Idag fick Lára och jag inviga vårt nya schabrak i de isländska färgerna! Hade ju önskat mig ett sådant och när jag nyligen fyllde år fick jag ett presentkort på Häst & Fritid av Eva, tänkt till detta ändamål. Som jag tidigare berättat var Häst & Fritid på Midurtävlingen med ett helt lastbilssläp som butik! Och där hängde minsann det här schabraket och bara väntade på mig!

Jag har ju "tvingat på" Lára två vilodagar efter helgens tävling, men idag var det dags för ridning igen. Och hon var förståss med på noterna - kom direkt fram till mig i hagen och stoppade i princip huvudet i grimman! Efter de senaste veckornas intensiva tränande ville jag belöna min duktiga häst med något riktigt roligt, d v s massor av galopp!

Red mot Avan och varvade höger och vänster galopp längs bilvägen - och extra roligt var att det blev rätt galopp varje gång! Sedan var det dags att ge sig ut i terrängen där vi omvandlade mina "travrunda 1" och "travrunda 2" till galopprunda 1 och 2. Eftersom Lára både är så säker på foten och dessutom har så bra "broms" vågade jag låta henne galoppera även på smala, krokiga stigar - och det märktes att hon tyckte det var jättekul!

När vi vände hemåt igen längs bilvägen kände vi även på tölten och avslutningsvis en trav där jag fick henne att länga halsen riktigt bra utan att börja rusa. Tillbaka i stallet fick hon mumsa kraftfoder (förra veckan började jag ge henne lite efter varje ridpass, men det är ju viktigt att trappa upp sakta så hon får bara en näve betfor och en halv skopa havre än så länge.) Och hon åt t o m upp mineralerna jag hade blandat i. 

Inga kommentarer: