onsdag 10 augusti 2011

"May the horse be with you!"

Johan gillade förståss denna parafras på det klassiska Star Wars-citatet, som den S W-fantast han är. Men jag tycker också det var riktigt fyndigt av Áustund! (Det står på en broschyr jag fick från dem idag, tillsammans med det Bomersbett jag beställt från Agersta.)

Och "the Horse" var verkligen med mig idag! Värmde upp på ridbanan med lååångsam, avslappnad skritt och travövergångar samt slutligen lååångsam trav runt ridbanan. Riktigt duktiga var vi!

Sedan red jag ut för att träna tölt. Red upp bakom bommen och började med att samla henne i låångsamt tempo. Men sedan började jag "gasa"! Och tack vare Sylvias tips, att inte låta henne bli så hög i formen i ökningarna utan hela tiden krama lätt på tyglarna, så gick det faktiskt riktigt bra! Red flera längre sekvenser i ökat tempo (i alla fall mycket snabbare än jag fixat hittills) följt av nedtagningar där jag "tänkte öppna" och sedan försökte driva ordentligt i nedtagningen.

På vändplanen skrittade vi lite på volt och stämde av att jag både kunde vända m h a ytterskänkel och vikt samt böja halsen inåt utan att rumpan flög iväg utåt.

På hemvägen fortsatte jag rida tempoväxlingar, men ganska långa sekvenser ökat tempo för att jag skulle hinna hitta "flytet". Gick riktigt bra! Efter en skrittpaus, vände jag tillbaka bort från stallet igen. Först "ormade" hon sig lite. Men när jag började "gasa" i tölten så drog hon på det högsta tempot hittills och verkade jättenöjd med att få springa på!

På hemvägen fokuserade jag på arbetstempo med högerställning, som vi ska inleda med i vår töltklass. Och hittade flera sekvenser då hon töltade långsamt och helt lätt i handen. Men så var hon ju rätt trött också - det är ju lättare då!

Hon fick sträcka ut i trav en stund innan vi skrittade hem. Då var matte JÄTTENÖJD med dagens ridpass. Ganska kort, riktigt intensivt och vi hann med mycket av det vi behöver träna på inför tävlingen!

Nu ska jag till Eva, som fyller år idag. Har kommit på en superpresent till henne, tycker jag i alla fall! Bild kommer här sedan! Over and out!

Inga kommentarer: