tisdag 23 augusti 2011

Många Mariebäckare och andra Miduriter på tävlingen!


Vi var faktiskt nästan HELA gänget från Mariebäck som var med och tävlade hos Vindur i helgen! (Bara Elisabeth och Tildra hade tyvärr förhinder. Och Kristin representerades av sin ambitösa medryttare Adina.) Vi är verkligen ett härligt gäng i vårt stall, som tränar tillsammans och peppar varandra! Och förutom oss var det en hel drös till från lilla Midur - vet inte hur många % av våra medlemmar, men det måste ha varit en hög siffra!

Och man kunde glädja sig åt många fina prestationer! Sylvia, som alltid ska vara värst ;-) tävlade för första gången Démantur i T2 (bl a tölt på hellång tygel) och femgång. Hon hade bara tränat på dessa grenar med honom ett par veckor - men kammade ändå hem A-klasspoäng i båda grenarna!!! Atli sa ju också, vid senaste kursen, att Dématur är finare än någonsin! Så det är lite synd att Sylvia inte hade satsat på att bedöma om honom i sommar... (När hans bedömning gjordes var han bara riden knappt tre månader i sitt liv, så det skulle garanterat bli betydligt högre poäng nu!)

Det var inte bara jag och Lára av Mariebäckarna som gjorde sin första tävling tillsammans i helgen. Det gjorde även Fia & Ljúfa, Sussie & Djarfur samt Madde & Penni. Och där handlade det dessutom om tre unghästar - med allt vad det innebär. Fia hade som målsättning att i alla fall ta sig runt banan med lilla Ljúfa - och det gjorde hon också. Men man skulle kunna säga att lilla damen inte riktigt var på humör för dagen...(Ja, jag menar Ljúfa då - inte Fia!) De skulle ha fått rida B-final i T8, men när denna låg sist på dagen på lördag, istället för på söndag, var Fia klok nog att stryka sig. Två omgångar på ovalen samma dag var tillräckligt för Ljúfa!

Även Sussie och Madde var duktiga på att lotsa sina helt orutinerade unghästar runt banan och gjorde det med den äran! Djarfur visade ju nyligen i Ersnäs att det med hans låååånga ben inte alls är något problem att kliva över staketet - inte ens där det är som högst! Men i helgen höll han sig där han skulle! Mest nöjd såg han ut när han fick visa sin FINA trav under V5-finalen!

Och Pennis galopp i var en njutning att se - poängen för den blev naturligtvis därefter! Om jag inte minns fel var det 6.5 från en domare och t o m en 7:a!!! Madde kan verkligen vara stolt över sin fina häst!

Återstående Mariebäckekipage var rutinerade Fúni med Adina på ryggen. De var duktiga och blev bl a 2:a i A-finalen i T8! Och om jag inte minns fel blev det dessutom en tredjeplats i A-finalen V5 ungdom.

Och förutom detta alltså ett helt gäng andra Miduriter med fina prestationer - men jag får hänvisa till Vindur för övriga resultat.

Inga kommentarer: