måndag 1 augusti 2011

Luc Childeric till salu!











När jag insåg att jag skulle bli tvungen att börja leta ny häst skojade jag först om att jag helt enkelt skulle ta min underbara Childeric-sadel med mig på provridningarna och köpa den häst som sadeln låg bäst på. Men nu gjorde jag ju inte det... utan valde en Láura som är alldeles för smäckert byggd för den sadeln. I helgen gick det inte att blunda längre - jag måste ha en sadel med smalare bom och Childeric:en får flytta vidare till någon annan.








Efter kursen fick den följa med hem för att putsas. Lädertvål, svamp, tandborste och tubsockar åkte fram och så fick den en grundlig genomgång. (Använder alltid en tandborste när jag pustar sadel - funkar suveränt för att komma åt i alla små skrymslen! Och en tubsocka i bomull som man vänder avig med frottésidan ut är suverän att ta till efter svampen med lädertvål.) Den var ju visserligen putsad för knappt en vecka sedan - men jag har ju ridit i den sedan dess så lite dammig hade den hunnit bli. Men nu är den redo att flytta till ett nytt hem där någon annan kan få njuta av att rida i den!








Och Johan såg förståss chansen att "leka" lite i studion. Fast det hade ju sett betydigt proffsigare ut om vi haft en riktig sadelbock att lägga den på vid fotograferingen... och inte bara en ful pallbock i trä som vi försökte dölja med ett schabrak och ett tygstycke! Eller också skulle jag bara ha hållit i den, som på bilden ovan fast utan pallbocken under.









Bomvidd AO = normal mot vid


Säte 18,5"










Om någon är intresserad är det bara att höra av sig! Den kommer också att kunna visas upp på Vindurs och Midurs resp hösttävling, ifall intresse finns. (Ja, om den inte redan är såld då förståss.) Och självklart finns det MÅNGA fler bilder - släpper man lös Johan så rasslar det ju i kameran! Man skulle kunna säga att Johan fotar som Lára springer!

2 kommentarer:

Anna-Sara, Kiruna sa...

Hej Anna,
Om du har kvar childericen kanske jag kan testa den på min häst, har honom på träning just nu hos Sylvia, så det kanske passar bra?
MVH/Anna-Sara
anna.sara.sikku@hotmail.com
070-3364929

Unknown sa...

hej!
funderar på om childericen är kvar? vad är det för modell och ålder plus pris..
MVH annica
novelademia@gmail.com

0706254019