fredag 12 augusti 2011

Extensions önskas!!!

Lára har ju tyvärr kliat bort större delen av sin man i sommar - och även mycket av pannluggen. .. Det hela känns bekant...sommaren innan jag köpte Reykur hade han fått sitt sommarexem och då kliat bort all man och svans. Så när jag köpte honom var han långt ifrån den hårfagre herre han sedan skulle bli. Men bara ett par år senare fick jag faktiskt frågan om han var sent kastrerad, eftersom han hade så mycket man och svans! Och det är ju inte illa för en exemhäst!



Så här fin var han när jag sålde honom 2006! I hans fall handlade det främst om att minimera besvären av exemet samt hålla man och svans rena och mjukgjorda för att taglet inte skulle gå av så lätt. Men i Láras fall finns ju inget exem att behandla... Däremot gör jag precis som med Reykur och tvättar ofta, med såpa som är snällt mot huden. Det antisvampschampo som hjälpte Feykir varje sommar verkar inte heller ha någon effekt på henne... Återstår alltså exemtäcket, som i alla fall skyddar man och svans, men tyvärr inte pannluggen... Så det är väl bara att hoppas att kliandet - vad det nu än beror på - upphör när sommaren är slut. Har föresten hört om flera andra icke exemhästar som plötsligt kliat sig ovanligt mycket i sommar. I o m att vi haft extremt LITE insekter i år så borde det ju vara något annat - kanske värmen?

Förhoppningsvis växer man, svans och pannlugg ut igen på min dam. MEN jag skulle inte ha något emot att skynda på det hela. Så om någon känner till ett bra kosttillskott som skulle kunna hjälpa tar jag tacksamt emot tips!!! Eller också får jag helt enkelt boka en tid åt henne hos min frissa, för att göra extensions! ;-)

2 kommentarer:

carro sa...

Fungoral schampo använder jag på Örn, har testat flera häst antisvamp schampo, men fungoral är de ända som funkar för oss. Finns att köpa på apoteket :)

Anna sa...

Hej Carro och tack för tipset! Det schampo som funkade på Feykir heter Fundan(också från Apoteket), men det verkar inte hjälpa Lára... så jag får testa Fungoral istället! (Såg föresten en annons om ditt Bombers-bett. Det var samma jag skulle ha till Lára men tyvärr var ditt lite för stort.)