torsdag 28 juli 2011

The King is dead....LONG LIVE THE QUEEN!!!




Mina damer och herrar, får jag presentera min nya häst: Lára frá Rey­ðarfirði!!!




(Namnet uttalas alltså Laora.)


Jag som inte skulle ha ett sto och absolut inte en islandsfödd häst igen, har helt enkelt blivit beroende av "lyckopillret"! Och jag har aldrig tidigare ridit en häst som passar min fysik (d v s bristande fysik) så oerhört bra. Med en rejäl egen "motor" som kompenserar för mina svaga ben och samtidigt så bra broms att mina svaga händer och armar klarar att hantera henne. Och, som min käre make konstaterade: "Varje gång du kommer hem efter att ha ridit Lára är du ju så glad!"




Jag har förstått att mitt hästköp inte kommer som något stor överraskning... i alla fall endel av er bloggläsare har redan "läst mellan raderna" att jag fastnat för damen med attityden. Trots att jag varit så övertygad om att jag är en "vallack-människa".




En intressant iakttagelse: när jag skulle köpa min första egna häst 1995 sa jag: "Vad som helst men inte en skimmel!" Men sedan träffade jag vackraste skimmel-Reykur och det sa KLICK! Och nästa gång skulle det INTE vara en femgångare, fyra gångarter var alldeles tillräckligt att hålla reda på! Men så kom finaste Feykir in i mitt liv, med sina fem gångarter... Och nu då, "inte ett sto och inte islandsfödd"...och det har vi ju sett hur det gick... Sensmoral: nästa gång jag ska köpa häst får jag verkligen välja med omsorg vad jag "INTE ska ha!"



Och nu blir det Atlikurs i dagarna tre - en bättre start kunde ju jag och Lára inte få! När Feykir var inriden och kom hem till mig så började vi med fem dagars ridläger för Nina K och det var verkligen också en superstart! Johan har lovat att komma till Mariebäck i alla fall på söndag, ev redan på lördag, så då kan det bli "lite bilder" också att lägga ut här!





På lördag kommer visst Karin Åberg förbi Mariebäck också och har försäljning av hästprylar. Passar perfekt, för nu behöver jag ju lite nytt! Lára funkar bäst med remontnosgrimma och jag hade bara engelska nosgrimmor till Feykir så ett nytt träns står högt på "önskelistan". Sylvia sa: "Nu när du har ett sto måste du ju köpa nå´t med bling!" Elisabeth har ett snyggt "bling-träns" till sin Tildra - och vi får väl se vad jag hittar...




En ny grimma tänkte jag titta efter också. Feykirs grimma får hon inte ha, det känns inte bra... Av någon anledning känns hans grimma mycket mer som hans personliga än vad hans träns gör... Jag har visserligen en helt ny grimma också, köpt i våras och som Feykir aldrig hann använda. Med invävda silvertrådar, så där är det ju lite "bling" faktiskt! Men den var ju tänkt till honom och är så lik hans andra i färgerna, så den känns inte heller bra att ha till Lára. Ska leta efter en grimma med annan färgsättning till henne istället.



På måndag börjar jag jobba igen efter semestern. Har då planerat in välförtjänt vilodag till Lára efter kursen. Och till mig själv, som belöning när jag avverkat en hel arbetsdag, ett besök på Häst & Fritid. Hon har ju ett riktigt bra utbud, så hittar jag inte vad jag vill ha hos Karin kanske det finns där istället.

11 kommentarer:

MalinS sa...

GRATTIS Anna!!!
Åh vad kul!

Anonym sa...

Grattis till en ny stjärna. Jag kände det faktiskt på mig. Du passar väldigt bra på henne. Jag är så himla glad för din skull. Hoppas ni får mycket skoj tillsammans :)

Kram
Jonna

Karin sa...

Grattis!! Ja, jag hoppades att du skulle köpa henne eftersom hon verkade passa dej så bra. Ston är roliga :)

Hälsn Karin

Lale sa...

Hej och ho! Stort grattis. Visst smög tanken sig på när jag läste om era glada ridäventyr! Och jag gillar ju själv Lara jättemycket. Ni får ha det så roligt tillsammans!!!
Kram från Lale

Irja sa...

Grattis till dig som hittat en ny fin vän. Kram/Irja

Pernilla (snarfaris fd matte) sa...

Härligt att läsa Anna att du hittat din prinsessa nu :) Ha så roligt nu så kanske vi syns om jag dyker förbi Mariebäck :)

Anna sa...

TACK allihopa!!! Det är verkligen underbart att kunna få känna sådan lycka mitt i sorgen. Men jag har ju sagt/skrivit det förut: "Den som sa att lycka inte kan köpas för pengar tänkte uppenbarligen inte på att man kan köpa en islandshäst!"

Maria Mattsson sa...

Grattis till att du blivit ägare till Lara, den hästen har jag alltid haft ett gott öga till:)kanske för att hon har sina egenheter:)

Maria Mattsson sa...

Grattis till din nya häst, har alltid haft ett gott öga till Lara o kanske är de för att hon har sina egenheter:)

Maria Mattsson sa...

Oj måste varit trött på morgon, ser att jag skrivit två inlägg men trodde inte att de första kom in:)

Anna sa...

Hi, hi! Men du fick ju verkligen din åsikt framförd Maria!