fredag 22 juli 2011

Granskärsviken!



Har varit i Umeå några dagar, där vi firat både pappas och Johans födelsedagar i sällskap med mina föräldrar och två yngre syskon med familj/respektive. Vi bodde i mina föräldrars stuga i Granskärsviken (vid havet utanför Innertavle, för den som är bekant med Umeås geografi). Åka båt, fiska abborre och äta nyfångad abborrfilé hann vi bl a med. På bilden ovan ser ni båda jubilarerna - när Johan ror oss genom kanalen mellan Granskärsviken och närliggande Ulterviken. Under denna fisketur träffade vi dessutom på fyra kanadagäss med var sin unge - det har vi aldrig varit med om förut!


Umeåbesöket innebar dessutom att vi - viktigast av allt - fick träffa lillasysters nye pojkvän. Som (förståss) visade sig vara en riktig toppenkille! Att han enbart behövde ytterst begränsad debriefing, trots att han vid ett och samma tillfälle utsattes för större delen av Jonsson-klanen, visar ju också att det är en stabil kille!


När Johan och jag under eftermiddagen styrde hemåt Luleå igen fick vi till vår bestörtning ta del av händelserna i Oslo via radions nyhetssändningar. Ville först inte tro att det var sant, utan att vi hamnat mitt i någon radioföljetong av Anne Holt eller Jo Nesbö... Men så väl var det ju tyvärr inte... i fortsättningen kommer alltså Johans födelsedag att förknippas med ett terrordåd...

Inga kommentarer: