lördag 30 juli 2011

Aggressive shopping!




En REJÄL dos shoppingterapi blev det på lördag eftermiddag, när Karin Åberg kom till Mariebäck med bilen lastad med sadlar, träns och allt möjligt annat. Det var faktiskt hela fyra av oss som köpte ny sadel! Själv har jag tvingats inse att min underbara Childeric är för vid för Lára, trots att hon fortfarande har lite "mammahull" kvar. Ett hull som hon dessutom tappar i MKT rask takt. Första gångerna jag red henne med min sadel (knappt två veckor sedan?!) kändes den aningen vid, men i alla fall OK tills vidare. Men för varje dag sedan dess har den känts större och större. Och under lektionerna idag kändes det som att den bara halkade runt på hennes rygg...

Var verkligen i akut behov av ny sadel och då var det ju helt perfekt att Karin "råkade" komma förbi. Provade både en Hrimnir Pro och en Hrimnir-kopia som hette Trainers. Båda hade möjlighet att ändra bomvidden m h a utbytbara koppjärn - vilket kändes perfekt då Lára fortfarande är lite rundare än vanligt. De låg båda två bra på henne också, även om Hrimnirsadeln var aningen trång fram med det järn som satt i f n. Provred först Trainern, men trivdes inte riktigt i den... Det kändes som att jag hamnade så högt över sadeln och jag är ju van vid "close contact" med min Childeric.

När jag sedan provred Hrimnir-sadeln sa det "klick"! Den var verkligen jätteskön att sitta i och jag kände mig mycket mer "hemma" i den än i den andra! Även Sylvia tyckte att den låg bra på Lára och att jag hamnade i korrekt, lodrät sits i den, så då bestämde jag mig för att slå till. Blev dessutom erbjuden ett extra koppjärn på köpet, snäppet vidare än det som satt i nu, som jag skulle kunna ha i sadeln till dess Lára är tillbaka i sin normala matchvikt.

Dessutom köpte jag ett nytt träns! På bilden ovan ser ni Lára manekänga i nya tränset. (Men bortse från de gamla tyglarna!!!) Det är i ett alldels underbart, mjukt läderoch jag har längtansfullt klämt på det i samband med flera Vindurtävlingar de senaste åren (Karin brukar alltid vara där och sälja.) Men då tränset enbart finns med remontgrimma och jag behövt bett som inte fungerar med sådan nosgrimma har det aldrig varit ett alternativ. Men nu har jag ju lyckats köpa en häst som behöver remontgrimma för att inte lägga tungan över bettet, så nu hade jag ju tidernas "svepskäl"! Det fanns jättefina tyglar till också, i samma underbara läder. Men tyvärr hade hon slut på dem med silverfärgade hakar och jag hade valt tränsvarianten med silverspännen... Men till Skellefteåtävlingen lovade hon att ta med fler tyglar, så då kan jag ju komplettera!

Sylvia och Yvonne konstaterade besviket att jag så här långt inte hade köpt något alls med bling... och Sylvia sa att hon aldrig skulle komma över att jag inte valt det träns som fanns med rosa stenar. Men rosa är verkligen INTE jag - och jag är övertygad om att Lára inte skulle gilla så´nt trams heller! Men liiiite "bling" blev det ändå, när jag hittade en fin grimma i mörkblått och rött med silvertrådar. Jag har känt så starkt att hon INTE ska ha Feykirs grimmor - de känns alldeles för personliga för honom på något vis... utan hon skulle få en i en helt egen färgsättning. Att racer-Lára fick ferarrirött i grimman kändes ju logiskt - och dessutom blev det ju nästan de isländska färgerna!

På kvällen hjälpte Johan mig att byta koppjärnet i nya sadeln till det vidare. Och jag "marinerade" tränset så att det redan mjuka lädret blev ännu mjukare. I morgon ska vi inviga både nya sadeln och tränset!

Inga kommentarer: