söndag 1 maj 2011

Uppe med tuppen - nej, jag menar hönan!!!

Hade morgonfodringen idag - och dessutom skulle jag iväg på annat redan kl 10 så det gällde att vara tidig. Fast det kunde ha kört ihop sig rejält... för det hade blivit fel när jag ställt mobilen på väckning... (Har precis börjat använda den som väckarklocka och glömde att den är så avancerad att den skiljer på veckodagarna...) Som tur var vaknade jag ändå av mig själv. Och när jag kollade klockan insåg jag att mobilen borde ha larmat för en kvart sedan! :-O Det blev rivstart, bara kastade mig ur sängen, på med stallkläder och iväg. Men jag hann ändå med den färja jag hade räknat ut att jag behövde hinna med för att inte schemat för resten av dagen skulle haverera.



Och när jag sedan körde grusvägen till Mariebäck träffade jag på den här damen - en ståtlig tjäderhöna! Har sett henne flera gånger senaste veckorna och fått komma riktigt nära med bilen, men när jag öppnat rutan för att fota henne har hon varje gång flugit till skogs. Nu fotade jag först genom framrutan - och då satt hon ju kvar!




...sedan provade jag även att föööööörsiiiiiiktigt sticka ut mobilen genom sidorutan och ta några bilder. Vågade inte sticka ut huvudet också - så jag kunde ju inte sikta eller tala om för kameran var skärpan skulle vara... men den här bilden blev ju ändå rätt hyfsad efter omständigheterna!


Det var en härlig, solig morgon och när ljudet av hötuggande hästar succesivt spred sig över Mariebäck var stämningen fullkomlig! Frukost vid stallväggen hade varit perfekt m a o! Istället blev det snabb mockning hos Feykir (MKT praktiskt att han numera nästan bygger "hingsttorn" av skiten!!!) innan jag vände hemåt igen.


Träffade faktiskt på tjäderhönan även på hemvägen! Hade hoppats att hon skulle vara kvar på samma sida av vägen, så att jag nu skulle ha henne på rätt sida för ett foto genom sidofönstret. Men nu hade hon bytt sida och när jag stannade bilen flög hon direkt in i skogen. Uppenbarligen tyckte hon att hon att det fick räcka med paparazzifasonerna för idag! Men jag kanske skulle ta med mig en riktig kamera till stallet några dagar, ifall jag har turen att träffa på henne igen?!

Inga kommentarer: