onsdag 11 maj 2011

To be continued...!!!




I samråd med Sylvia (och efter Pernillas tillåtelse) har vi kommit fram till att jag fortsätter rida Snarfari två gånger/vecka! KUL!!! Och det var väl lika bra att börja idag?!

Det blev ett kort och intensivt (för att vara jag) pass på ridbanan - då jag försökte rida som på den sista Atli-lektionen. Atlis ord "Om hästen är för tung måste du hela tiden ge honom något att göra - då kommer lättheten tillslut!" ringde i mina öron och jag försökte jobba så. Först "ta med hästen åt sidan" i skritt och sedan samma övning varvat med vändningar i tölt. Och det blev verkligen mer energi i tölten - det smattrade "black&decker, black&decker, black&decker" så det stod härliga till! Avslutade med trav på volt i båda varven och sedan tyckte jag vi varit så duktiga att de fick räcka för idag.

Sedan var det Feykirs tur - med betoning på TUR! För han fick byta sin "etta med kokvrå" mot en "tvåa med kök"! Mha lite nya stolpar och eltråd förvandlades hans "sjukruta" till sjukhage när han fick ta även en liten bit av vallackhagen i anspråk. Den nya delen var omockad efter vintern, men tack vare en hjälteinsats från KG löste det problemet sig väldigt snabbt!

Först var Feykir VÄLDIGT misstänksam - han visste ju så väl var tråden brukade gå - så det blev mycket "snarkande" innan han tillslut följde mig över i den utökade delen. Sedan blev han så upplivad att han "drog en repa" och slog bakut innan han som tur var lugnade ner sig igen. Det är ju inte meningen att han ska springa runt en massa ännu!

Inga kommentarer: