lördag 16 april 2011

Ridning i kvällssolen


Jag hade kvällsfodringen idag och som ni ser ovan hade jag vallackflockens HELA uppmärksamhet när jag närmade mig hagen! (Funi närmast med Snarfari snett bakom.) Men de fick vänta ett tag till på maten, för först skulle jag rida.


Valde att rida till höger mot korsningen vid sjön, trots alla sprickorna längs vägkanterna. Det är ju så lite trafik längs vägen i vanliga fall och jag tänkte att en lördagkväll skulle det ju knappast dyka upp något fordon. Trodde jag.... vi hann nästan bara ner på vägen så kom det en bil! Fast vi hade inte hunnit fram dit där sprickorna börjar - så det kändes ändå ganska tryggt att rida ut i vägkanten. Som tur var kom det inga fler bilar - för lägre bort var det inte bara sprickor, på många ställen hade det dessutom bildats små jordskred där vägkanten helt enkelt rasat ner i diket! Ska definitivt undvika att rida den här vägsträckan ett bra tag till!


Jobbade mycket med tölten idag - red öppna och försökte få honom att länga halsen. Avslutade med att trava i sicksack över vägen för att hela tiden hålla honom böjd så han skulle länga överlinjen.


I morgon får det bli ridbanan igen - vi måste ju jobba på våra vändningar i både skritt och f f a tölt! Midur har föresten medlemsmöte i morgon kl 14.00 på Peabtravet i Boden. De som vill kan ta med häst och rida på ovalen efter mötet. Men min tävlingshäst är ju konvalecent så det blir möte utan häst för min del... Får se till att rida Snarfari innan jag åker till Boden.

Inga kommentarer: