fredag 1 april 2011

Pilates - dag 1

Ja, det är väl lika bra att det blir officiellt så har jag pressen på mig att fortsätta! Min svägerska Susanne tipsade ju om att hennes pilatesinstruktör lindrat sin svåra fibromyalgi m h a pilates. För att testa lite försiktigt hur min kropp klarar detta, innan jag betalar dyr terminsavgift till något gym, har jag nu lånat två böcker från biblioteket på detta tema.

Och i kväll var det premiär - en mycket försiktig sådan - med en enda övning. I den av böckerna jag hunnit läsa igenom står det att kvalitet på rörelserna är allt i pilates. Man ska hela tiden sträva efter att utföra dem mer och mer exakt. Detta i kombination med min känsliga kropp som INTE gillar "överraskningar" om än så försiktiga gjorde att jag begränsade mig till en enda övning.

Inser att jag läste endel om pilates redan för något år sedan, när det kom ut en DVD med namnet "Pilates för ryttare". Tyckte redan då att det lät som en mycket intressant träningsform. Men det krävdes alltså ett handfast tips från "Sue" för att jag skulle komma till skott!

Och nu när jag skrivit här så har jag ju satt lite press på mig själv att fortsätta - för risken med träning som man ska göra själv hemma är ju annars att den aldrig blir av... Någonstans läste jag föresten att man kan börja känna skillnad redan efter en eller två veckors träning (med fyra tillfällen per vecka). Låter ju bra för mig - något stort tålamod kan jag verkligen inte skryta med...

2 kommentarer:

Sue sa...

Lycka till!

Anna sa...

Tack för det! Har varit lite rädd att testa i o m att mina ländryggsmuskler så tydligt signalerar att de är överansträngda f n. Men kunde ändå inte låta bli... och efter att ha provat försiktigt några gånger kan jag konstatera att varje gång jag gjort en eller ett par pilatesövningar har jag haft mindre ont i ländryggen efteråt!