lördag 30 april 2011

Lördagsridning


Igår fick Snarfari jobba ordentligt, så idag tog vi det lite lugnare. Började med att böja ordentligt i skritt (effektivast tycker jag är att sidföra utåt på volt). Och sedan samma sak i trav. Efter uppvärmningen kunde jag förståss inte låta bli att galoppera lite på volt - det är ju så KUL!!! I vänstervarvet tyckte han det var lite jobbigt att ta i med inner bak efter en stund. Men efter gårdagens påminnelse om att jag har en pisk (jo, jag nuddade honom faktiskt med den!!! :-O ) räckte det idag med en smackning för att han skulle ta i ordentligt.





... och vilken häftig trav det blev sedan, när galoppen både lösgjort honom och "fått igång" bakbenen!!! Övergick till att varva tölt längs spåret med vändningar. Precis som igår lyckades jag bättre än tidigare med att hålla igång tölten i vändningarna, så det är jag mycket nöjd med! Avslutade med tölt på volt i båda varven. Tidigare har jag haft problem med att han då blivit FÖR låg i formen och sedan ramlat ner i trav. Men lyckades jag sitta på rumpan bättre och hålla igång drivningen - och då höll vi tölten också! Det blev ett kort, men ganska varierat, töltpass idag. Kändes väldigt "lagom" efter gårdagens tuffare pass!




Pysslade med Feykir också förståss. Och kunde konstatera att han nästan druckit upp allt vatten som bussige KG fyllt på åt honom i går em. Kunde dessutom konstatera att Feykir vidareutvecklat sin "toalett" ytterligare. Nu var det nästan som ett "hingsttorn" - mycket prydligt!




I morgon blir det vilodag för Snarfari. Har morgonfodringen men hinner inte rida dessutom.



Inga kommentarer: