onsdag 30 mars 2011

Inspirerad av Sussie!

Feykir jobbar hårt med att städa på marken - inte ett endaste höstrå får gå till spillo efter en måltid! Men i o f s har han inte så mycket annat att ägna sig åt heller... I bakgrunden Sussies fina Djarfur.

Hade tänkt rida ut med Snarfari idag igen - men när jag träffade Sussie i stallet, som skulle träna på ridbanan, kom jag på andra tankar. Senast jag red på ridbanan gick det INTE bra och efter det har det gått så mycket bättre att rida längs vägen så jag har helst gjort det. Men insåg att det nog var hög tid att ge sig i kast med ridbanan igen - för snart är det ju Atlikurs igen! Och det skulle visa sig bli ett MKT bra ridpass på banan!

Redan när vi skrittade igång på volt kändes det lovande - så länge jag höll honom böjd i innersidan jobbade han med längd överlinje i "muskelbyggarläge".
Och när jag övergick till trav på volt höll tendensen i sig även om jag fick påminna liiiite mer om böjningen, f f a i vänster varv.

Övergick sedan till att rida öppna i tölt längs spåret. Jobbade mest i vänster varv. Först varvade jag öppna med att ställa lite höger-vänster, för han ville gärna bita tag i bettet på vänster sida. När jag sedan återgick till öppna igen var han riktigt duktig och började länga halsen lite även i tölt! Varvade med skrittpauser och lite halt-rygga-igångsättning med bibehållen eftergift. Avslutningsvis töltade vi även i höger varv och så länge jag höll honom böjd i innersidan så längde han halsen även där. Duktig kille!

Bestämde mig för att avsluta innan han blev för trött så jag övergick till trav på volt. Nu kändes han ännu trevligare än i den inledande traven! Efter lite skritt på volten fick han gå riktigt lång och låg i skritten längs spåret i båda varven för att verkligen sträcka ut ryggen. Var riktigt nöjd efter detta ridpass! Det kändes ju så oerhört mycket bättre än sist vi red på ridbanan (ett ridpass som f ö var vårt största bottennapp) så det var roligt att få en trevligare känsla "i kroppen".

Dagens pass blev kort - men att länga halsen i tölten är jobbigt för honom och jag ville sluta innan han var för trött. Man ska ju sluta medan det känns bra! Efter ridningen blev det pyssel och mockning hos Feykir. Passade på att pyssla lite extra - för i morgon får han klara sig utan mig. Har ett läkarbesök efter jobbet och sedan måste jag vila för att orka gå på hockey. Har fått överta Evas biljett till den för Luleå helt avgörande matchen!

Inga kommentarer: