tisdag 8 februari 2011

Ridbanan

Igår vilodag. Borde förståss ha varit på City Rehab men jag var än en gång för trött... Idag blev det i alla fall träning med min PT: Feykir! Red 45 min på ridbanan och kände mig riktigt ambitiös! (Hade dessutom sällskap där av Madde & Krummi samt Sussie och Eydir.)

Det låg ett lager snö på banan - både användbart och avslöjande! Jag började med att rida snäva serpentiner - som skulle vara lika stora åt båda håll. Det var inte lika lätt för Feykir att luras när jag såg spåren efter oss i snön... och inte lika lätt för mig att glömma ytterskänkeln när vi skulle vända åt vänster..! Nyttigt, nyttigt!

Övergick till att rida övergångar trav-galopp i höger varv. Feykir har verkligen inte tid att invänta min galoppfattning, utan vill hela tiden hinna före... Det här måste vi verkligen träna på framöver! I vänster varv fattade vi som vanligt från skritt istället - här inväntade Feykir min galoppskänkeln och gjorde dessutom härliga "uppåt-fattningar" varje gång! DUKTIG!!!

Sedan var det dags att "damma av" Atlis favoritövning: skritt på volt och flytta ut bakdelen. Det märktes att vi inte tränat överdrivet mycket på det... men tillslut kändes Feykir redo för några övergångar till tölt på volten.

Avslutade med slutor i skritt längs långsidorna. Och Feykir kändes faktiskt riktigt, riktigt mjuk! Han pustade och stönade förståss, men vi behövde inte alls "brottas" för att han skulle böja ordentligt i högersidan! Jag var riktigt, riktigt nöjd när vi avslutade!
Och jag hade dessutom blivit riktigt varm i kroppen - så förhoppningsvis får jag lite smärtlindring inför natten!

Inga kommentarer: