lördag 12 februari 2011

Feykir överraskar!

Efter gårdagens träningspass, som blev betydligt tuffare än planerat, utgick jag ifrån att Feykir skulle ha REJÄL träningsvärk idag. Hade först tänkt ge honom en vilodag, men har fått lära mig att det är bra med lätt träning för att lindra träningsvärken. Dessutom är jag inte helt säker att jag hinner rida i morgon - och det vore ju hemskt att "slösa bort" BÅDA helgdagarna!

Var tidigt i stallet, så jag var ensam där. Feykir kom direkt när jag ropade på honom i hagen och när vi sedan red ut fortsatte han att överraska positivt! Värmde upp med skritt och trav i lång, låg form. Igår hade vi ju stoora problem med att trava vänsterställt utan att hamna ute i vänstra plogkanten. Hade bestämt att det skulle vara det enda "svåra" jag skulle försöka mig på idag. Och idag sa Feykir: "Trava vänsterställt - inga problem!" Gissa om jag blev förvånad?!

Feykir kändes faktiskt inte alls stel i kroppen ö h t idag! Jag hade bestämt att vi bara skulle skritta och trava, för att det bara skulle vara uppmjukning. Men när vi vände hemåt i korsningen vid sjön kunde jag inte låta bli att testa tölten också - och den kändes jättebra! Inga som helst tecken på stelhet eller ömma muskler! Härligt!

Avslutade ändå med lååång avskrittning och sedan satt jag av och gick sista biten. Då mötte vi Sylvia som körde lilla Kippy tillsammans med Olivia och en kompis till henne. Tyvärr hade jag glömt mobilen i Josefshallen, annars hade jag definitivt tagit en bild! Inte bara jag observerade ekipaget: när de passerade förbi stoflockens hage blev unghästarna så upplivade att de galopperade runt i skogen så att snön yrde!

Inga kommentarer: