söndag 20 februari 2011

20 grader varmare!!!


En uuuuuunderbar dag idag - rena reklamfilmen för riktig vinter!!! Bara -13 grader, helt vindstilla och en strålande sol som fick snön att gnistra! Efter ett alldeles för långt riduppehåll p g a den extrema kylan vi haft, vad det idag ett helt gäng ridsugna hästägare i stallet!


Fia och jag red in till Alviksträsk - det blev "lite blandade gångarter" men också ett par längre skrittsträckor där vi bara satt och njöt! Hästarna verkade också mycket nöjda över att få komma ut och röra på sig igen. Och med tanke på vilan tyckte jag Feykir kändes helt OK.
När han sedan var stretchad och borstad kände jag så starkt att jag inte alls ville släppa ut honom i hagen... jag ville istället sadla på igen och rida en sväng till!!! Avundades verkligen Sylvia som red träningshästar och unghästar på löpande band! Men istället åkte jag hem, så att jag hann till simhallen innan de stängde för dagen. Efter två lååååånga stunder i ångbastun och en massa stretching känns det nu ganska OK i kroppen. Inte alls som i fredags em, men med tanke på "lågvattenmärket" igår så får jag verkligen vara nöjd!
Att jag inte var ensam om att uppskatta dagens ridväder var alldeles tydligt, alla i stallet gick med ett leende på läpparna idag. Och även hundarna verkade extra upplivade!

Inga kommentarer: