fredag 21 januari 2011

Snygg-Feykir


Feykir poserar i "dagens outfit"! Vintertid, när all päls ger honom ett grovt "mamuthuvud" tycker jag han är sååå SNYGG i den breeeeda nosgrimman! Och sommartid är hans andra träns, där även nosgrimman är riktigt smal, snyggast på.

Jag verkar på något sätt ha ändrat inställningarna så att jag får dubbelt radavstånd... har försökt hitta hur man ändrar tillbaka, men inte lyckats... Däremot vet jag numera snabbkommandot för att transliterera till Hindi... mycket användbart! (Nu blir jag väl mejlbombad av alla som vill lära sig det...) ;-) Edit: fast när jag publicerar inlägget verkar ju radavståndet rätta till sig!

Feykir fick inte bara posera snyggt idag, han fick jobba också. Vi var så där jätteduktiga och tränade på ridbanan i snövädret! Där jobbade vi med trav på böjda spår och då avslöjades en meningsskiljaktighet... Matte tyckte att Feykir skulle böja sig i sidorna på volterna. Men det är ju JOBBIGT så Feykir erbjöd sig istället att söka sig framåt-nedåt i traven bara han fick vara nästan rak. När hans jobbiga matte inte accepterade denna kompromiss testade han att spela ut sitt triumfkort: "Jag kan faktiskt inte trava på små volter och dessutom ser jag pisken i ögonvrån så jag måste springa hysteriskt fort med rejält inslag av passtakt!"

Men matte verkade inte alls uppskatta hans fantastiska kreativitet på området, utan tjurade ihop totalt... Tillslut var det bara att ge upp och ge henne vad hon ville ha, för att inte bli kvar på den där lilla volten resten av livet... Ääääntligen blev det skrittpaus!

Vi tränade även övergångar trav-galopp-trav en stund innan ridpasset avslutades med en riktig utmaning: öppna och sluta i skritt. Då MÅSTE man böja sig i sidorna! Feykir pustade och stönade högt för att ingen skulle kunna missa hur duktig han var! Och matte konstaterade att det måste ridas mycket mer öppnor och slutor framöver. ÄVEN när vi rider ut!

Inga kommentarer: