söndag 23 januari 2011

Kvalitet istället för kvantitet


Inleder med några bilder på "stallchefen" Freddan som intagit sin favoritplats: på Krummis rygg.


Visst ser man på blicken vem som bestämmer på "bygget"?! Madde berättade att Freddan en gång t o m låg kvar medan hon ledde ut Krummi till ridbanan - och inte ens där hoppade ner förrän hon började knuffa på honom!
Idag var det betydligt mer hästvänlig temperatur ute: 17 minusgrader, så de behövde inte svettas och flåsa så våldsamt. Fast jag hade lite bråttom så vi hann inte rida lika långt som igår. Men istället för kvantitet blev det kvalitet - ett riktigt, riktigt bra upplägg helt enkelt!
Värmde först upp med trav och tempoväxlingar i galopp. "Wow - vilken trav Feykir har!" utropade Fia när vi bröt av från galoppen. Och det kändes verkligen hur han tog i med STORA kliv! Det hade inte varit dumt att få trava efter galoppen på tävling!
När vi sedan vände hemåt satsade vi på tölten - och så mycket bättre tölten blir när vi gör så!
Dessutom kom det faktiskt bilar då och då (på vår "bilfria" väg) så vi fick avbryta och börja om en massa gånger. (Fias hund var med så vi stannar varje gång det kommer en bil.) Ingen chans att sitta och nöta alldels för länge alltså, utan aktiv ridning hela töltsträckorna. Feykir jobbade verkligen bakifrån och kändes så lätt och fin i handen! När jag ställde vänster och var tydlig med stödet på yttertygeln "ramlade" även högerbogen på plats så att formen blev trevlig. Så härligt det kan vara att rida!!!
Nu är det hög tid att laga mat - KG och Yvonne kommer hit på middag kl 16. (Gav honom ett presentkort på middag när han fyllde år, som tack för alla gånger han hjälpt mig med tunga saker i stallet.) Eva får "åka snålskjuts" på dem - för vi har bjudit henne också. Det är så sällan jag orkar med att bjuda hem folk nu för tiden, så det känns jättekul!

Inga kommentarer: