tisdag 25 januari 2011

Kür!

Vi går mot ljusare tider - när jag åkte till stallet efter jobbet var det faktiskt inte helt mörkt ännu! :-) :-) Det händer så enormt mycket med ljuset så här års. För det mesta brukar Johan och jag vara utomlands två veckor runt månadsskiftet jan-feb och när vi kommer hem brukar det vara en enorm skillnad mot när vi åkte. I år är vi hemma - än så länge i alla fall... Meningen var ju att vi skulle boka en resa, men hela hösten var jag så TRÖTT och risig så jag orkade inte tänka på något sådant. Och snart är det ju sista minuten som gäller ifall det ska bli av! (Så var det nästan med fjolårets Arubaresa föresten, vi bokade så sent att vi måste betala hela resan samma dag som vi bokade.)

Men än så länge är jag alltså kvar i landet. Och istället för solbad på någon avlägsen strand blev det rida Feykir tillsammans med Fia och Lukka. Och det är verkligen inte det sämsta!!! Vi red bort från älgarna (inbillade vi oss) när vi svängde mot Avan. Feykir hade skrämt mig rejält när jag skulle hämta honom ur hagen då han tog ett par steg som var så stappliga att jag trodde han var halt. Men sedan rörde han sig normalt och vid undersökning av hans framben hittade varken Fia eller jag något konstigt. För säkerhets skull inledde jag ridturen med trav på fri tygel - för att det skulle märkas tydligt om något inte var helt OK. Och som tur var travade han hur rent som helst!

Vi red mest trav och galopp idag - och jobbade med tempoväxlingar i båda. När vi nästan var hemma igen kom jag ihåg att jag inte ridit några slutor idag, så det måste jag ju genast åtgärda. Precis när vi som bäst jobbade med det började min mobil ringa, men jag var ju allt för upptagen för att svara. När den fortsatte spela i fickan ropade Fia: "Du rider ju kür: dressyr till musik!"

Tillbaka i stallet kunde vi konstatera att vi faktiskt ridit en hel timme, trots att det inte alls kändes så. Och hästarna hade definitivt fått jobba hårdare än vi - så de var rejält svettiga. Vid det laget var de ljusare tiderna definitivt förbi. Istället kunde vi glädja oss åt en fantastisk stjärnhimmel!

Inga kommentarer: