tisdag 14 december 2010

"White coat-syndrome"

Alla på jobbet har erbjudits hälsokontroll via företagshälsovården denna vecka. Och för dem som känner till min svåra sjukvårdsfobi är det uppenbart att jag inte ser det som ett "erbjudande" - men i alla fall som ett nyttigt tillfälle till "social träning".

Inför besöket på företagshälsovården idag hade jag laddat med bedövningssalva i armvecket ifall de skulle få för sig att sticka mig med nålar... Men det blev bara ett litet stick i fingret, som jag faktiskt överlevde utan bedövning!

Urinprov skulle man lämna också - och jag insåg att jag i ren nervositet glömt av mig och gått på toaletten det sista jag gjorde innan jag gick från banken.... Men som tur var lyckades jag ändå prestera den mängd som behövdes utan problem - urinprov är faktiskt min bästa gren! (Det enda som har med sjukvård att göra som inte gör mig jättenervös!)

Av det som skulle kontrolleras var allt OK - utom blodtrycket. Jag brukar ha lågt blodtryck, men nu var det plötsligt högt! :-O Sköterskan frågade om jag stressat mycket. I tankarna hann jag bl a beröra den senaste tidens hopplösa kontakter med Försäkringskassan, innan jag erkände för henne att alla kontakter med sjukvård faktiskt gör mig stressad. "Då ska du få ligga ner och vila på en säng en kvart innan vi gör en ny koll." sa hon.

Efter en mycket avkopplande kvart kom hon tillbaka med blodtrycksmanschetten och när hon sedan läste av den började hon skratta! "Din sjukvårdsfobi går faktiskt att mäta - nu har du blodtryck som en tonåring!!!

Inga kommentarer: