lördag 4 december 2010

Snygg duo!

Här skulle det ha legat en bild på Feykir och Djarfur - men mobilen blev kvar i stallet och förståss bilden med den... Sorry Sussie!

Idag fick Feykir och jag sällskap av Sussie och hennes SNYGGE Djarfur! (Han ser nästan exakt ut som Feykir - bara lite längre ben.) Så vi skojade om att vi borde passa på att rida en kadrilj längs vägen. Feykir och jag visade dem rundan vi red igår - så att de skulle få lära sig en ny ridväg.

Djarfur har en väldigt energisk skritt (och dessutom lååånga ben) så Feykir fick ligga i för att inte hamna allt för mycket på efterkälken. Och i tölten är det också "full fart framåt" som gäller för honom f n - så Feykir och jag fick tillfälle att träna på ett ökat tempo. Det är förståss betydligt lättare när vi har en "hare" så att Feykir verkligen vill gasa på!

I skogen blev det först ganska långa trav- och galoppsträckor, men sedan fick vi ta en lång skrittpaus för att inte stackars Djarfur skulle bli helt "utsliten". Han är ju inte riden så länge och har inte hunnit bygga upp så mycket kondition ännu. "Nu tänker han nog att det inte var någon bra idé att rida ut med flockledaren..." sa Sussie om sin flåsande häst. Fast när vi kom ut på bilvägen igen hade han ändå lite stöd av Feykir när det blev lite spännande att möta bilar, så det fanns nog fördelar också.

Innan vi red iväg hade jag hunnit klippa en "vädringslucka" i Feykirs päls på halsen och bogen. Hade även velat klippa mellan frambenen, men där var pälsen för fuktig så klippmaskinen körde bara fast... Får se om det går bättre i morgon. Han har verkligen ENORM päls - ingen skulle kunna gissa att han varit helklippt en gång redan i höst! Och även om "vädringsluckan" inte var så jättestor så märktes det STOR skillnad när vi red - han blev inte alls lika svettig idag som igår.

Hade funderat på om han skulle få vilodag i morgon, för det var så mycket annat på programmet då... Men utan mobilen känner jag mig ju helt "off"... så nu väger det definitivt över till ridningens fördel. Rider jag på förmiddagen, precis som idag, så bör mycket av det andra hinnas med ändå.

Inga kommentarer: