onsdag 15 december 2010

Hästarnas "julbord"



De två första dygnen med höbalar i hagarna råkade sammanfalla med två vilodagar för Feykir... inte optimalt! Det var samma sak för Lukka, så det var två ganska dästa hästar Fia och jag red ut på i kväll... Vi red "skogsrundan" - med Feykir i täten så hans boglampa fick lysa upp vägen.

Vi red långa sträckor skritt, varvat med trav och galopp. Men det var verkligen inget "tryck" i Feykirs galopp idag. Vänstergaloppen blev knappt galopp alls och t o m i högergaloppen fick jag driva på endel för att han inte skulle börja slarva med bakbenen.

Sist vi red skogsrundan blev Lukka så upplivad att hon plötsligt bockade och sedan kom ikapp oss i full galopp. Idag var hon däst och seg så vi konstaterade att det knappast skulle bli någon bockning... men lustigt nog bockade hon plötsligt rejält för att sedan än en gång komma farande i full galopp - och det på precis samma ställe som sist! Vore intressant att hon får ett sådant (för henne mkt ovanligt) infall just där!

Tillbaka i stallet konstaterade jag till min förvåning att Feykir var riktigt, riktigt svettig. Vi hade ju haft så långa skrittsträckor och inte töltat alls, så jag trodde inte det varit ansträngande på det sättet. Men det var ju bra med tanke på all mat han proppat i sig de senaste dygnen...

Sylvia, som opererat båda händerna i höst, kunde inte längre motstå ridsuget utan gav sig ut en sväng med Démantur i kväll. I o m mattes konvalecens har han vilat flera månader - så det var MYCKET häst att hålla reda på - dessutom med bara en hand! Det ska vara Sylvia som fixar en något sådant!!!

Hemma igen kan jag konstatera att jag är så skönt trött i kroppen - hoppas det hjälper mig att sova i natt! Det blir tidiga kvällar här nu. Måste ju ta sömntablett för att sova ö h t och kan inte ta den senare än kl 19 om jag inte ska vara alldeles groggy på morgonen... Vilket innebär att det är godnatt redan kl 21. Det blir korta kvällar...

Inga kommentarer: