söndag 21 november 2010

Vitvinter!!!

Åh, vad det är härligt med riktig vinter: snö på marken och i träden! Det blir så ljust och fint - samt dessutom världens bästa ridunderlag! Idag lyckades Feykir och jag "krama ur det sista" dagsljuset under vår ridtur. Det blev bara en dryg halvtimma idag också - för mattes skull. Men det räckte för att jag skulle få igång blodcirkulationen i kroppen - vilket f n är den enda form av smärtlindring jag har att ta till.

Red bort till korsningen vid sjön och tillbaka. Som uppvärmning massor av korta sekvenser tempoväxlingar i tölt + endel sidförande. När vi vände hemåt igen passade jag på att utnyttja tillfället med "fyra bakben" till att rida riktigt kort tempo i tölten. Red vänsterställt, med stöd på yttertygeln och flyttade undan för innerskänkeln när han ville börja fuska med vänster bak. Resultatet blev arbetstempo tölt i periodvis riktigt trevlig form. Och en massa "pust och stånk" från Feykir...

När han sedan fått sträcka ut en stund i trav gjorde jag något som man egentligen inte får... Man ska ju ALLTID rida framåt direkt ur en ryggning, för att hela tiden behålla framåtbjudningen i hästen genom ryggningen. MEN när Feykir nu direkt jag bad om det snabbt ryggade sju steg med bibehållen eftergift - utan minsta antydan till att sätta upp huvudet och protestera först - så satt jag faktiskt av direkt och gick med honom hem. Ville verkligen vara tydligt med att det var ryggningen han fick beröm för! Och jag LOVAR att detta bara var ett undantag!

Ridningen som smärtlindring funkade! Och snart ska jag dessutom komplettera med ett varmt bad - som också brukar vara effektivt. I morgon tror jag det blir vilodag för Feykir - min öroninflammation mår säkert bra av att jag tar det lite lugnare... och jag vill ju hinna bli i bättre form till Sylvialektionen på torsdag!

Inga kommentarer: