fredag 19 november 2010

Rimfrost: rattmuff på!


Tja, med så här mycket rimfrost i pälsen var det var ju inte annat att göra än att lyda det gamla rådet från "Trafikmagasinet" - så idag åkte "rattmuffen" på! (För er som inte vet hur snacket går i Mariebäck kan jag avslöja att det är fårskinnsöverdraget på sadeln det handlar om.)

Orkade bara rida en halvtimma idag också - men för Feykir blev det ändå en ganska intensiv halvtimma. Redan under uppvärmningen hann vi med alla fyra gångarterna. Efter en skrittpaus blev det fokus på galopp. Feykir gjorde några riktigt, riktigt fina fattningar i höger galopp - det var som att han började uppåt istället för framåt! "Vänsterfattningarna" var det inget fel på heller - även om de blev mer "framåt". Men där kunde han ju istället briljera med en klockren fattning från skritt.

Efter en skrittpaus töltade vi hemåt. Varvade då halt-rygga-tölt ett antal gånger så att bakdelen verkligen skulle vara med. Samtidigt fick ju Feykir repetera det där med att rygga med eftergift. Att be hästen rygga är en väldigt dominant handling - och Feykir kan inte låta bli att visa att egentligen vill han INTE - fast sedan ryggar han ändå. Och idag kom han ihåg det där med eftergiften också. När han sträck ut i trav en liten stund satt matte av och gick med honom tillbaka hem. Då var jag slutkörd och mina ben i akut behov av stretching.




Inga kommentarer: