tisdag 12 oktober 2010

Ridsällskap!


Fia, Lukka, Feykir, Krummi och Madde poserar så fint! Men tyvärr råkade jag ha kameran inställd på "lysrörsljus" så färgerna blev ju minst sagt mysko... men ni får hålla till godo ändå!

Det är sällan vi lyckas få ridsällskap... vi som har hästarna i Mariebäck brukar ofta bara hinna vinka till varandra då den ena kommer till stallet när den andra åker hemåt. Men idag var vi alltså TRE som red ut tillsammans- definitivt rekord! Och då vill jag ju ha med bildbeviset trots bristande kvalitet!

Jag såg chansen att få träna ökat tempo i tölten nu när vi hade draghjälp - så jag tränsade med halvstången och Feykir fick dessutom tunga boots som extra hjälp. Vi red bort till korsningen vid sjön och vände sedan hemåt. På hemvägen gasade vi på endel - och efter en stund, när Feykir fått upp ångan - hade vi ett par sekvenser när det både gick snabbt och dessutom var riktigt bra takt! Det slumpade sig så att varje gång Feykir "glimtade till" på detta sätt ropade Fia att hon behövde sakta av och börja om. Och det var ganska lyckat för då fick Feykir en skrittpaus som belöning när han varit så duktig! (Jag hade ju förståss kunnat sakta av och ge honom en paus ändå - men känner jag mig själv rätt så hade jag istället fortsatt rida tölt till dess det börjat gå dåligt igen...)

En rolig sak med att rida tillsammans med Fia är också att hon säger "sitt på rumpan, människa!" lite då och då. Hon säger det till sig själv - men eftersom jag hela tiden behöver påminnas om det så är det lite som att rida med en instruktör!
Feykir och jag var också lite malliga över att vi ett tag faktiskt var det ekipage som töltade snabbast - trots att dessutom Krummi med det ENORMA steget var med! (Fast i motsats till oss så jobbar Madde med att lära Krummi att det inte alltid måste gå fort - men det behöver vi väl inte låtsas om?!)

Inga kommentarer: