söndag 10 oktober 2010

"Frisk bris"

...påstår yr.no, jag säger "håll i hatten" för oj, vad det blåser i kväll!!! Det har varit en intensiv arbetshelg i helgen. Mina föräldrar har varit här så pappa och Johan har jobbat med att ta hand om resterna av den ca 100 år gamla och 18 meter höga björk som ett företag med skylift kapade ner åt oss i fredags. (Känns MKT bra att den blev nedkapad innan den ramlade på huset alt över någon människa - för den var i väldigt dåligt skick!)

Och mamma har jobbat som en duracellkanin i trädgårdslandet. Hon är verkligen som en målsökande robot när det gäller kvickrots-rötter!!! Och då talar vi ändå om en person som numera tyvärr är synskadad... Förutom ogräsrensning en masse hann hon även med att anlägga en ny rabatt vid lekstugan, inramad av en jättefin stenläggning. Samt ge mig och Johan massor av jättebra trädgårdstips. Själv har jag kunnat bistå med viss handräckning samt utfodrat arbetarna.... och hästarna. Igår hade jag lunchfodring i stallet, så jag fick träffa Feykir lite även om det inte blev någon ridning. Och ikväll har jag kvällsfodrat.

Innan kvällsfodringen red jag på ridbanan och repeterade övningarna från torsdagens Sylvialektion, medan vinden gjorde allt för att få oss att blåsa bort! Precis som i torsdags värmde jag upp med trav på volt - och då gäller det verkligen att jag håller honom böjd redan när vi startar traven. För får han börja trava rak spjärnar han emot våldsamt när jag försöker böja honom till höger - och den dragkampen kan jag gärna vara utan! Om jag håller innerhanden mot min överskänkel redan i skritten och behåller den där genom övergången till trav så blir det tydligare för honom "var han ska vara" för att få eftergift.

Jobbade även med töltövningarna från i torsdags: del att sidföra några steg in från spåret på långsidan och dels att vända snett igenom och sidföra över diagonalerna. F f a övningen på diagonalerna tycker jag gick mycket bättre idag. I torsdags var det lite svårt att på med bakdelen ordentligt. Men jag petade till ytter bak ett par gånger med pisken då - och det verkade som han mindes det ännu!

Nu är det dags att vika in hovarna, för att citera Linda.

Inga kommentarer: