fredag 15 oktober 2010

ET-koll och Feykir är helt OK!!!


Idag kom ET-Maria tillbaka för uppföljning av behandlingen för drygt 3 veckor sedan. Hon gick igenom hela hästen och kunde till min glädje konstatera att han var OK!

Han hade en liiiten upphakning längst bak vid sadelläget, enligt henne det enda som fanns kvar att skadan. Och det lilla problemet kunde hon snabbt lösa. I övrigt alltså inget.

Och hon kommenterade särskilt att det inte fanns några som helst reaktioner från haslederna. De reaktioner hon fick sist hade alltså (precis som hon bedömde då) sin orsak i fläkskadan. Skönt att höra! Spatt är väl varje islandshästägares mardröm?!(Det är knappt så jag ens törs skriva ordet...)





Jag bad henne ändå "ge Feykir en omgång" med massage m m. Det är ju bra även i förebyggande syfte - och lika bra att passa på när hon ändå kommit ut!






För det mesta verkade Feykir definitivt inte misstycka heller - jag fick se mycket av "lång mule" under behandlingen. Fast ibland kom vitögat fram en kort stund också. Det är väl som när man själv får massage - väldigt skönt, fast ibland "skönt ont" också!

"Hoppas nu att vi inte behöver ses på länge, hälsade Maria innan hon gick, fast skicka gärna något sms och berätta hur det går för er!"

Under slutet av behandlingen visade Feykir tydligt att han var JÄTTELESS - för vad är egentligen vitsen med att vara inne i stallet om man ändå inte får mat???!!! När han tillslut fick komma ut till sin flock igen var han SÅ nöjd! ...och det var jag också eftersom jag fått bekräftat att Feykir är återställd från sin skada!

Inga kommentarer: