måndag 11 oktober 2010

+ 3 grader och regn...

...är väl inte det mysigaste vädret precis... Fast när jag kom fram till Mariebäck hade det slutat regna i alla fall - alltid något! Men jag valde ändå Woodfieldrocken - och det valet ångrade jag INTE.

Feykir och jag fick sällskap av Fia och Lukka idag. Det är ju alltid trevligt - och idag kom jag dessutom på att vi kunde ta hjälp av dem för att träna ökat tempo i tölten. Det är ju så mycket lättare (jag menar förståss mindre svårt) om man har draghjälp!

När vi på hemvägen hade "fräst på" ordentligt och sedan tog ner tempot igen så bjöd Feykir på riktigt, riktigt trevlig tölt där han satt på rumpan och kom upp med bogarna. Det handlade inte om så väldigt många meter - men var häftigt att få uppleva känslan!

Vi red bara en dryg halvtimma - för Fia och Lukka hade en hovslagartid att passa. Men jag tror det räckte rätt bra för Feykir också - eftersom han fått tölta mycket snabbare än vad han brukar. Vi ska definitivt försöka få med oss Fia och Lukka ut fler gånger - och då komma ihåg att det är ökad tölt vi ska träna!

Enligt väderprognosen ska det bli mer regn i natt - och sedan minusgrader fram emot morgonen. Så Feykir fick fleecefodrat regntäcke på sig när han gick ut i hagen igen efter ridturen. Det är ju runt nollgradigt och regn som det är risk att hästarna fryser, inte när det är -25.

Inga kommentarer: