måndag 27 september 2010

"Stå som en häst!!!"


Här står ju Feykir faktiskt som en häst! Men det är INTE alltid fallet, vilket ET-Maria blev varse när hon undersökte och behandlade honom i onsdags. "Stå som en häst... inte som en gunghäst!" var en av kommentarerna hon fällde här hon än en gång fick flytta honom till något som i alla fall liknade ergonomiskt korrekt. "Han har verkligen ingen som helst känsla för vad som är bra för hans kropp - han bara "står som han hamnar!" konstaterade hon. Helt rätt igen!

Det mest extrema jag sett är nog när han står med båda bakhovarnas tår pekande tvärt ut åt SAMMA håll... Det har jag sett flera gånger - en av dem hade han dessutom framhovarnas tår pekande ut åt andra hållet... Kanske tyckte han att det jämnade ut sig på det sättet??! Det verkar som om han inte alls stannar kontrollerat... Och på Marias fråga kunde jag bara bekräfta att det är precis lika slumpartad hovplacering när jag rider och försöker göra halt...

Hon sa att med tanke på hans oförsiktiga sätt att hantera sin kropp så är det konstigt att han klarat sig 2,5 år nu helt utan fysiska problem. Men att det antagligen beror på att han rids så regelbundet. Då får han jobba med och stärka "rätt muskler" - vilket har kompenserat för hans egen "slarviga kroppshantering".




Inga kommentarer: