tisdag 14 september 2010

Rolf Lassgård och jag!


Idag har jag varit med på en filminspelning - bredvid kameran, skulle man kunna säga. (Alltså varken framför eller bakom.) Filmen är Jägarna 2 - och huvudrollsinnehavaren är Rolf Lassgård som ni ser på denna bild tillsammans med några ur filmteamet.




Bagage-tagen på hans väska höll på att lossna - så här lagas den med lite tejp. Hur hamnade jag då i detta sällskap? Jo, det började med att min mobil ringde när jag satt på jobbet. Det var en representant för Norrvidden, som äger parkeringshuset där jag parkerar när jag jobbar. Min första tanke var att min bil blivit vandaliserad. Men som tur var handlade det om något helt annat! Hon berättade att det skulle vara filminspelning i parkeringshuset och att min bil tyvärr stod i vägen. Kunde jag möjligen komma och flytta på den?



Här är regissören och tillika norrbottningen Kjell Sundvall, på stolen längst till höger.

Jag ilade förståss till parkeringshuset och flyttade min bil. Hann även prata lite med den trevliga kvinnan som ringt mig - och hon kunde berätta att det var filmen Jägarna 2 det handlade om. Parkeringshuset skulle föreställa ett polisgarage och då passade uppenbarligen inte min bil riktigt in. Fick också veta att man när som helst väntade huvudrollsinnehavaren Rolf Lassgård, men jag tyckte inte jag hade tid att vänta på honom. Behövde återvända till jobbet.




De hade lånat in både riktiga polisbilar och riktiga poliser. Ja, en riktigt polishund var på plats också - fast den kom inte med på den här bilden. När jag jobbat klart för dagen återvände jag för att hämta bilen. Jag träffade kvinnan från Norrvidden igen och fick komma in "backstage" för att kunna följa filminspelningen. Fick även en autograf av Lassgård, som tack för att jag kommit så snabbt och flyttat bilen.



Här stod tidigare min bil. Men nu hade de lagt ut "kameraräls" där. Man kan även ana två polisbilar på parkeringsdäcket 1/2 våning ner. Vi fick besked att det var helt OK att använda kamera - så därför kunde jag ta dessa bilder. Observera att det är mobilkameran som jobbat - riktigt bra gjort tycker jag!

Fick även möjlighet att använda kamerans videofunktion och filma en av tagningarna med Lassgård. Så här kommer en MKT tidig förhandsvisning från filmen Jägarna 2. Kom ihåg var ni såg den först!



1 kommentar:

Anonym sa...

Gissa om jag är avundsjuk, min favvoskådis sen många år tillbaka. Han är ju absolut bäst som Wallander och precis som min bild från när jag läste den första Mankell-boken om honom. Och autograf fick du också, snyft, snyft....
Suru